(Özel) Istanbul'da Polise Akil Almaz Tehdit Ve Hakaret

Bagcilar’da süphe üzerine durdurulan araçtaki 3 süpheli gözaltina alinacaklari esnada polis ekiplerine akil almaz bir saldirida bulundu. Polisin orantisiz güç kullandigi iddialarinin aksine yeni görüntülerin ortaya çikti. 50’ye yakin suç kaydi bulunan “Panda Ahmet” adli sahsin kardesinin polise, “Üniformani çikartacagim, müptezel” diyerek küfür ve hakaretler savurdugu anlar kameralara yansidi. Bagcilar polisi tarafindan gözaltina alinan 3 sahistan 1’i adli kontrol diger ikisi ise savcilik talimatiyla serbest birakildi.

(Özel) Istanbul'da Polise Akil Almaz Tehdit Ve Hakaret


Bagcilar Merkez Mahallesi 738 Sokak üzerinde geçtigimiz Pazartesi günü uygulama yapan Bagcilar Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, süphe üzerine bir araci durdurdu. Sahislarin üst aramalarini yapmak ve GBT’lerini sorgulamak isteyen ekiplere sahislar, mukavemet göstermeye basladi.

Polisin sakin bir sekilde uyarmasina ve görevlerini yaptiklarini belirtmesine ragmen sahislar, bu kez de sözlü olarak saldirida bulundu.

“Üniformani çikartacagim, müptezel”

Bunun üzerine polis ekipleri, sahislari gözaltina almak istedi ancak sahislardan biri demir parmakliklara tutunarak polise direndi. Devam eden tartismada polis ekiplerine oldukça güçlük çikartan sahis, polisin tüm sakinligine ragmen bu kez de küfür ve hakaretler savurdu. Polis ekiplerine, “üniformani çikartacagim, müptezel” diyerek agir sekilde saldiran sahis ve beraberindeki 2 süpheliyle birlikte gözaltina alindi.

Polis memurunun kolunda morluklar tespit edildi

Sahislarin polis ekiplerine saldirdigi o anlar ise kameralara yansidi. Olayin ardindan saldiriya ugrayan polis memurlarindan U.K., kolundaki darp izleri nedeniyle hastaneden saglik raporu aldigi ögrenildi. Polis memurlari kendilerine mukavemet ederek direnen, tehdit ve hakarette bulunan sahislardan da ayrica sikayetçi oldu.

Suç makinesi saldirgan çete liderinin kardesi çikti

Olayin ardindan gözaltina alinan ve polise tehdit ve hakaretlerde bulunan sahsin, çesitli suçlardan emniyette 27 adet kaydi bulunan Nevzat Ö. (42) oldugu tespit edildi. Ayrica sahsin, 4 sene önce tutuklanan 50’ye yakin suç kayitli “Panda” lakapli oto hirsizligi çetesi lider Ahmet Ö.’nün kardesi oldugu ortaya çikti.

Polisi tehdit edip serbest kaldilar

Emniyette ifadeleri alinan suç makinesi Nevzat Ö., Bedirhan P. (25) ve Talha Ö. (17) adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Nevzat Ö. adli kontrol sartiyla, Bedirhan P. savcilik talimatiyla, Talha Ö. ise mahkemece serbest birakildi.
Kaynak: İHA