(Özel) Istanbul'da Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 'Martiyi' Üzerine Binip Çaldilar, Yunus Polisine Yakalandilar

Kagithane’de iki sahis kilidini kirip çaldiklari “marti” denilen elektrikli scooteri üzerine binerek çaldi. Ihbar üzerine harekete geçen motorize Yunus Timleri hirsizlari kisa sürede yakalarken, hirsizlik anlari ise kameraya yansidi.

(Özel) Istanbul'da Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 'Martiyi' Üzerine Binip Çaldilar, Yunus Polisine Yakalandilar
Olay, geçtigimiz günlerde Kagithane Sultan Selim Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisinde dolanan iki sahis, kullanicisi tarafindan kilitlenmis elektrikli scooter martiyi gözüne kestirerek takibe aldi. Aksam saatlerinde sokakta kimsenin kalmadigini gören sahislar, scooterin kilidini sert bir cisimle kirarak, üzerine binip kaçti.

Güvenlik görevlileri gelen uyariyla polisi harekete geçirdi

Park halinde kilitli halde bulunan scooterin kilidine sert bir cisimle vuruldugu ve kilit sisteminde sorun oldugu uyarisini alan güvenlik görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen Kagithane Devriye Ekipler Amirligine bagli Yunus Timleri sokak içerisinde incelemelerde bulunduktan sonra sahislarin kimliklerini belirleyip yakalamak için çalisma baslatti.

Hirsizlar kiskivrak yakalandi

Çevredeki güvenlik kameralarini inceleyen ekipler, hirsizlarin A.K. ve B.G. isimli sahislar oldugunu ve çocuklarin scootera binerek olay yerinden kaçtigini tespit etti. Scoooterin GPS kayitlarini inceleyen Kagithane Devriye Ekipler amirligine bagli Yunus Timleri, hirsizlarin Ecdat Sokak içerisinde oldugunu belirledi. Sokak içerisinde devriye atan ekipler, A.K. ve B.G.’yi kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi.

Elektrikli scooteri çaldiklari anlar kamerada

Kagithane’de iki çocugun elektrikli scooteri çaldigi ve üzerine binerek kaçtigi anlar kameraya yansidi. Görüntülerde, çocuklarin elektrikli scooterin kilidini kirdiktan sonra bir müddet sokakta oyalandigi daha sonra isi üzerine binerek kaçtiklari görülüyor.
Kaynak: İHA