Korona Virüs Asisi Hal Esnafinin Ayagina Getirildi

Saglik Bakanligi’nca açiklanan günlük Covid-19 tablosunda yüzde 76,6 oranla mavi renkle düsük riskli iller arasinda gösterilen Osmaniye’de sebze meyve toptanci halinde kurulan stantlarda hal esnafi ve vatandaslara asilama yapildi.

Korona Virüs Asisi Hal Esnafinin Ayagina Getirildi
Saglik Bakanligi tarafindan haftalik olarak açiklanan korona virüs haritasinda 100 binde 130,16 oranla vakalarin artmaya devam ettigi Osmaniye, Covid-19 tablosunda yüzde 76,6 asilama oraniyla düsük riskli iller arasinda yerini aldi. Osmaniye Il Saglik Müdürlügü bünyesinde kent genelinde kurulan mobil asi stantlarinda vatandaslar asilanmaya devam ederken Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptanci Halinde kurulan mobil asilama standinda da hal esnafi ve vatandaslara asilama yapildi. Korona virüs denetimleri kapsaminda sebze halindeki asilama çalismalarina katilan Vali Erdinç Yilmaz, daha sonra Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Hulusi Akkus, Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Guddusi Arik ve Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Murat Yalçin ile birlikte esnafi ziyaret etti. Ziyaretlerinde korona virüsün ciddi seklide yayildigini hatirlatan Yilmaz, esnaf ve vatandaslara asi olmalari gerektigini söyledi.



“Hayatini kaybeden vatandaslarimizin yüzde 99’u asi olmayan vatandaslarimiz”

Denetimlerinin ardindan hal esnafinin korona virüs tedbirlerine uydugunu ifade eden Vali Erdinç Yilmaz, “Hal esnafimiz korona virüsle mücadelede basindan beri tedbirleri hassasiyetle uyguladi. Su süreçte korona virüs maalesef ciddi sekilde yayildi. Bunu mutlaka asagilara çekmemiz lazim. Bu nedenle tedbirleri asla elden birakmamamiz ve asi olmayan vatandaslarimizin mutlaka bir an evvel asi olmasi gerekiyor. Su anda hayatini kaybeden vatandaslarimizin yüzde 99’u asi olmayan vatandaslarimiz. Artik su çok net anlasiliyor ki asi bu virüsten koruyor. Bu nedenle mutlaka vakit kaybetmeden asi olmamiz lazim. Osmaniyeli hemsehrilerime bir kez daha tedbirlere hassasiyetle uymalari gerektigini ve asi olmayan vatandaslarimizin da asi olmalari gerektigini bir kez daha hatirlatmak istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA