Kastamonu'da Sele Kapilan 13 Yasindaki Rabia Aydemir 9 Gündür Araniyor

Baba Ibrahim Aydemir: 'Arama çalismalari devam ediyor. Insallah bir yerden bulacagiz, acimiz var'

Kastamonu'nun Inebolu ilçesinde sele kapilan 13 yasindaki Rabia Aydemir'i arama çalismalarindan 9 gündür sonuç alinamadi.

Özlüce köyünde, siddetli yagislarin ardindan Zarbana Çayi'nin tasmasi sonucu olusan selde kaybolan Rabia Aydemir'in bulunmasi için ekiplerin 11 Agustos'ta baslayan çalismasi sürüyor.

Zarbana Çayi'nin geçtigi noktalarda ve denizde devam eden arama çalismalarina, AFAD, polis ve jandarma ekipleri ile Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri katiliyor.

Baba Ibrahim Aydemir (46), AA muhabirine, su seviyesinin yükseldigini gördügünde iki kiziyla kaçmak istedigini söyledi.

Çocuklariyla otomobile binmek istediklerini ancak otomobilin sele kapildigini anlatan Aydemir, "Esim evden disari hiç çikamadi, çikma firsati olmadi, o kurtuldu. Biz disardaydik, her sey bir anda oldu. Üç tonluk traktör kibrit gibi kalkti, su bizi alabora etti. Selin 3-4 metre yüksekligi oldugu için her seyi aldi sürükledi." dedi.

Kendisinin bir dala tutundugunu, 6 yasindaki kizi Erva'nin da bir dala takilarak kurtuldugunu ifade eden Aydemir, sunlari kaydetti:

"Sag olsunlar yüzme bilen gençler çocugumu kurtardilar. Rabia'yi arama çalismalari devam ediyor. Insallah bir yerden bulacagiz, acimiz var. Devletimiz ev ayarliyor, birkaç güne oraya geçecegiz. Ben de arama çalismalarini takip ediyorum. Is makineleriyle ariyoruz. Denizden de araniyor."

Kaynak: AA