Edirne'de Kur'an Kursu Ögrencileri Harçliklarini Selden Zarar Görenlere Gönderdi

Edirne'de Kur'an kursu ögrencileri, kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarini sel felaketinde magdur olanlara yardim için sel bölgesine gönderdi.

Edirne Müftülügüne bagli Yavuz Sultan Selim Kur'an Kursu'nda egitim gören ögrenciler, Edirne Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfi Edirne Sube Baskani Alettin Bozkurt'u ziyaret etti.

Ögrenciler, kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklari sel felaketi sebebiyle zarar görenlere ulastirilmak üzere Bozkurt'a teslim etti. Bozkurt da minik yüreklerden gelen bagislari makbuz karsiliginda kabul etti.

Il Müftüsü Bozkurt, gazetecilere yaptigi açiklamada, çocuklardan afet bölgesi için anlamli bir bagis geldigini söyledi.

Sel bölgesindeki vatandaslarin zor zamanlar geçirdigini belirten Bozkurt, "Afet yüzünden birçok kardesimiz vefat etti, birçogu da maddi anlamda zarar gördü. Bu nedenle Edirne genelinde bir yardim kampanyasi baslatildi, imamlarimiz ve din görevlilerimiz destek oldu. Yardim çagrimiz sonucu Kur'an kursumuzdaki ögrencilerimiz kumbaralarinda topladiklari paralari afetzede kardeslerine göndermek istediler."

Çocuklara tesekkür eden Bozkurt, "Onlarin bu davranislari bütün kardeslerimize örnek olsun diye biz bu yardimlari teslim alip sel felaketinde zarar gören kardeslerimize gönderecegiz." diye konustu.

Kaynak: AA