Iletisim Baskani Altun Açiklamasi 'Sosyal Iletisim Platformlarinda Yayilan Bilgilerin Büyük Çogunlugu Yalan Haberdir'

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, sosyal iletisim platformlarinda, anlik mesajlasma gruplarinda ve forumlarda yayilan bilgilerin büyük çogunlugunun yalan haber oldugunu bildirdi.

Altun, Twitter'dan yaptigi açiklamada, Türkiye'yi etkisi altina alan orman yanginlariyla devletin tüm imkanlari seferber edilerek mücadelenin devam ettigini belirtti.

"35 ilimizde 129 yanginin 122'si kontrol altina alinmistir. Türkiyemiz güçlüdür." ifadesini kullanan Altun, sunlari kaydetti:

"Iyi niyetli her yardim ve katki milli birlikteligimizin geregidir. Ancak bu aksam itibariyle yurt disindan ve tek merkezden organize edilen sözde yardim kampanyasi ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteligimizi zayiflatmak amaciyla baslatilmistir. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadir. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi yitirdigimiz canlar disinda bütün kayiplarimizi telafi edecek, içimizi yakan bu atesi söndürecegiz. Su anda sosyal iletisim platformlarinda, anlik mesajlasma gruplarinda, forumlarda yayilan bilgilerin büyük çogunlugu yalan haberdir. Bugün böyle bir dogal afet durumunda dahi bu türden yalanlari yayanlarin tuzagina düsmeyelim. Lütfen resmi mercilerin açiklamalarina itimat edelim."

Kaynak: AA