Yerli Askeri Araç PUSAT'a Büyük Ilgi

IDEF’21 Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari’nda ziyaretçilerle bulusan yerli Türk savunma sanayii firmasi TÜMOSAN kendi alt yapilariyla gelistirdigi askeri araç PUSAT ile büyük ilgi gördü. Firma ayrica savunma sanayisi için gelistirdigi motor, transmisyon, aktarim ve elektrik-elektronik ürünleriyle de fuar alaninda göz doldurdu.

Yerli Askeri Araç PUSAT'a Büyük Ilgi
Dünyanin en büyük savunma sanayisi bulusmalarindan olan Uluslararasi Savunma Sanayi Fuari (IDEF’21), Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla kapilarini ziyaretçilerine açti. 1976 yilindan bugüne motor üretimi basta olmak üzere Türkiye’de Savunma Sanayii gibi kritik sektörler için motor, transmisyon, aktarim ve elektrik-elektronik alt sistemlerine yönelik tedarikçi ülkelerin kisitlama ve engellemeleri karsisinda öz kaynaklariyla hayata geçirdigi yerli ve milli yeni nesil motor projelerinde sona gelen TÜMOSAN da fuarda yerini aldi. Açilis töreninden sonra Cumhurbaskani Erdogan ve Milli Savunma Bakani Hulusi Akar tarafindan da ziyaret edilen TÜMOSAN’da ilgi odagi özellikle ilk defa IDEF’21’de görücüye çikan PUSAT Hibrit araci oldu.

Firma ayrica fuarda, 4x4 Taktik Tekerlekli Konvansiyonel ve Hibrit araç seçeneklerini, 530 Bg’e kadar dizel motorlarini, tork konvertörlü ve otomatik-senkromeçli transmisyonlarini, ALP güç gruplarini, marin motorlari, uçak durdurucu sistem geri sarma motorunu, transfer kutusunu, bagimsiz süspansiyon sistemini ve menzil artirici sistemlerini katilimcilar için sergiledi.

“Yüzde 100 yerlilige sahip Türkiye’deki tek araç PUSAT”

TÜMOSAN Alt Sistemler Tasarim Müdürü Emre YENER PUSAT ile ilgili yaptigi bilgilendirmede, “Yüzde 100 yerlilige sahip tek araç” oldugunu vurgulayarak, “PUSAT, yaklasik 5 yildir gelistirmeye devam ettigimiz askeri araç ailesinin bir üyesi. Normalde araçlarimiz 4x4, 6x6 ve 8x8 olarak bir ürün ailesini temsil ediyor. PUSAT ve PUSAT Hibrit aslinda bu ailenin ilk ürünleri diyebiliriz. TÜMOSAN’in tüm alt sistemlerinde kullanilan motor, transmisyon, transfer kutusu, süspansiyon yani tüm ürünlerimizi aslinda biz PUSAT bünyesinde kullaniyoruz. Bu anlamda yüzde 100 yerlilige sahip Türkiye’deki tek araç. Biz export lisans ile ilgili herhangi bir yasaga tabi degiliz. Bu yil fuara ilk defa PUSAT Hibrit aracimizi da getirdik. Bu aracimizin özelligi 4 farkli moda sahip olmasi. Bu modlar aracimiz sayesinde 30 kilometreye kadar sadece batarya kullanarak sessiz olarak operasyon bölgesine kadar gidebiliyor.”

“5 bin kilometre yol testini basarili bir sekilde tamamladik”

Emre YENER ayrica sözlerine sunlari da ekledi;

“Aracimiz ayrica sasili bir gövde kapsülüne sahip. Eklemeli zirh yapisiyla aracin balistik seviyesini güçlendirebiliyoruz. Aracin tüm mayin testleri gerçeklestirildi, yol testleri devam ediyor. Yaklasik 5 bin kilometre yol testini basarili bir sekilde tamamladik. Fuarda 2 aracimizi gururla, yüzde 100 yerlilik oraniyla sergiliyoruz. 2022 yilinin ilk çeyreginde üretime geçmeyi planliyoruz. Tabi bu biraz da müsteri gereksinimleri ve ihtiyaçlarina cevap verme ile ilgili bir konu. Önceligimiz tabi ki de Türk Silahli Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü.”

“Transmisyon konusunda da Türkiye’de ilk firmayiz”

TÜMOSAN’in gelistirdigi genis ürün yelpazeleri hakkinda konusan Proje Yönetim Müdürü Volkan GÜN ise “Transmisyon konusunda da Türkiye’de ilk firmayiz” dedi.

Volkan GÜN, “1976’dan bu yana motor üretimi anlaminda zaten belli bir birikime sahibiz. Özellikle son dönemde içten yanmali motorlarda yeni nesil yakit sistemleri, tüm alt sistemlerin çalismasini yerli olarak gerçeklestirdik. Motorlarimizda çok ciddi bir yerlilik orani elde ettik. Bunlari ayni zamanda araç platformlarimiza da yansitiyoruz. Özellikle PUSAT araçlarimizda motor transmisyon aktarma organlarinda ciddi oranda bir yerliligimiz var bu da çok büyük avantaj sagliyor. Aslinda herhangi bir ihracat lisansina tabii olmadan, herhangi bir izne ihtiyaç duymadan Türkiye’de kendi imalatçisi, kendi tasarimcisi ve kendi mühendisligi ile kendine yetebilecek seviyede bir bilgi birikimi oldugunun ve artik belli bir asamayi astigimizin çok net bir göstergesi” seklinde konustu.



Milli savunmaya katki saglayan isbirlikleri

Firma olarak Savunma Sanayii Baskanligi, Sanayi Bakanligi ve çesitli kamu kurumlariyla is birlikleri oldugunu ve son zamanlarda da Tersaneler Genel Müdürlügü ile de çalisacaklarini dile getiren Gün, “Hali hazirda 48 beygirden 125 beygire kadar Stage III-A dizel motor üretimi gerçeklestirmekteyiz. Piyasada yaklasik 300 bin civarinda bahsetmis oldugumuz 3 ve 4 silindirli motorlarimiz mevcut. Yeni nesil sistemlere baktigimiz zaman, 4 ve 6 silindirli içten yanmali motorlarimiz da mevcut. Suanda 530 beygir seviyesine kadar içten yanmali motor üretebiliyoruz. Savunma Sanayii Baskanligi’mizla, Sanayi Bakanligimizla ve çesitli kamu kurumlariyla is birlikteliklerimiz var. Özellikle son dönemde Tersaneler Genel Müdürlügü ile kendilerinin deniz unsurlari olan itici çekici vasitalarda bir stratejik is birligi de gerçeklestirdik. Orada da 400 beygir seviyesinde motor tedarikimiz mevcut. Is birligi kapsaminda 10 yil boyunca ayni motoru bizden tedarik edecekler. Ayni zamanda Savunma Sanayii Baskanligi’nin Özel Maksatli Taktik Tekerlekli Zirhli Araçlar(ÖMTTZA) projesinde 450 ve 530 beygir olmak üzere 2 farkli konfigürasyonda 6 silindirli motor tedariki gerçeklestirecegiz. Ilk motorlarimizi önümüzdeki yil subat ayinda vermeyi planliyoruz” diye konustu.



“Insansiz deniz araçlari ile ilgili de çalismalarimiz var”

PUSAT’in teknik özelliklerinin yani insansiz deniz araçlari ile ilgili de çalismalari oldugunun altina Çizen Gün, “PUSAT askeri aracimizda 4 silindirli 310 beygirlik bir motorumuz mevcut ve 1000 newton metre torka sahip. Yaklasik 5000 kilometre araç üzerinde ve ayni zamanda bench testlerinin hepsi gerçeklestirildi.

2022 yili içerisinde tüm bu bahsetmis oldugum motorlar seri üretimde olmus olacak. Marin versiyonlarda ayni zamanda insansiz deniz araçlari projeleriyle alakali firmalarla görüsüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde motorlarimizi insansiz deniz araçlarinda da görebileceksiniz. Su anda 750 beygir seviyelerinde konsept asamasindayiz. Orada da 750 beygir seviyelerinde V bloklu bir motor üzerinde çalismalari sürdürüyoruz” dedi.



“Ürün yelpazemizi daha da arttirmayi hedefliyoruz”

GÜN son olarak da, “Transmisyon konusunda Türkiye’de ilk firmayiz diyebiliriz. IDEF 2019’da kabuk model olarak göstermis oldugumuz tam otomatik tork konvertörlü transmisyonumuzu bu sene ürettik ve testlerini gerçeklestiriyoruz. Fuarda sergiledigimiz güç guruplarindan bir tanesinde bu transmisyon mevcut. 6 ve 8 tekerlekli ve ayni zamanda tasiyici araç platformlarinda kullanilabilen Türkiye’deki tek tork konvertörlü tam otomatik transmisyon. Bu konuda da ciddi bir asama kaydettik bundan sonraki süreçte de bu transmisyonun konfigürasyonlariyla beraber ürün yelpazemizi daha da arttirmayi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA