Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Yönetmeliginde Degisiklik

Yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali üretim lisansi sahibi tüzel kisiler, lisans bazinda, bir sonraki takvim yilinda Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Destekleme Mekanizmasi'na (YEKDEM) kayit olmak istemeleri halinde "30 Kasim" tarihine kadar kuruma basvuru yapabilecek.

EPDK'nin, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarinin Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, yönetmelik kapsamindaki yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali üretim lisansi sahibi tüzel kisiler, lisans bazinda, bir sonraki takvim yilinda YEKDEM'e kayit olmak istemeleri halinde daha önce 31 Ekim'e kadar olan kuruma basvuru tarihi, "30 Kasim" olarak degistirildi.

Bu degisiklik kapsaminda bir sonraki takvim yilinda YEKDEM'e kayit olmak üzere basvuruda bulunacak üretim lisansi sahibi tüzel kisiler YEKDEM basvurusu yapmadan önce" 30 Kasim" tarihine kadar YEKDEM basvurusunu yapmaya yetkili kildigi kisiye veya kisilere ait yetki belgelerinin aslini ya da noter onayli bir nüshasini kuruma sunacak. YEKDEM'den yararlanmak üzere basvuruda bulunan üretim lisansi sahibi tüzel kisiler ise söz konusu basvurularindan vazgeçmek istemeleri halinde, bu taleplerini en geç 30 Kasim tarihine kadar kuruma yazili olarak bildirmek zorunda olacaklar.

Yönetmelikte öngörülen bilgileri içeren ön YEK listesi, aralik ayinin ilk 10 günü içerisinde Kurum internet sayfasinda ilan edilecek.

Öte yandan, basvurusu degerlendirmeye alinan tüzel kisilerden bir sonraki takvim yilinda YEKDEM'den yararlanabilecek olanlari içeren nihai YEK listesi, 31 Aralik'a kadar sonuçlandirilacak.

Kaynak: AA