TÜBITAK En Yeni Yerli Ve Milli Projelerini Sergiliyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK), 15’inci Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF 2021’de SAGE, BILGEM, MAM, ve UZAY ile yer alarak en yeni yerli ve milli projelerini ilgilileriyle bulusturuyor.

TÜBITAK En Yeni Yerli Ve Milli Projelerini Sergiliyor
Savunma ve güvenlik alanlarinda uluslararasi ölçekte önemli bir tanitim, pazarlama ve is birligi platformu olarak iki yilda bir düzenlenen Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF 2021, ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Yerli ve yabanci çok sayida savunma sanayi sirketlerinin katildigi fuarda TÜBITAK, Savunma Sanayii Arastirma ve Gelistirme Enstitüsü (SAGE), Bilisim ve Bilgi Güvenligi Ileri Teknolojiler Arastirma Merkezi (BILGEM), Marmara Arastirma Merkezi (MAM) ve Uzay Teknolojileri Arastirma Enstitüsü (UZAY) ile yer aliyor. Fuarda yerli firmalarin sergiledigi ürünler Türk savunma sanayiinin ulastigi noktayi da gözler önüne seriyor.

"Gelistirdigimiz ürünler ile savunma sanayiimizin disa bagimliligini azaltmayi hedefliyoruz"

Fuarda sergilenen ürünlerine iliskin açiklamalarda bulunan TUBITAK SAGE Genel Müdürü Gürcan Okumus, "TUBITAK olarak fuarda agirlikli olarak yeni ürünlerimizi sergiliyoruz. Son dönemde teknolojinin gelisimiyle savas konsepti de degisti. Bizde bu gelisime uygun olarak projelerimizi gelistiriyoruz" dedi.

"Gözde ve Gökçe’yi ilk defa sergiliyoruz"

Okumus, yeni nesil güdüm kitleri Gözde ve Gökçe’yi ilk defa bu fuarda sergilediklerini söyleyerek, "Hem savas uçaklarimizda hem kapasitesi yeterli olan silahli insansiz hava araçlarinda kullanilabilecek mühimmatlar üretiyoruz. Fuarda sergiledigimiz ürünlerin birçogunu Türk Silahli Kuvvetleri’nin envanterine kazandirdik. Tamamen yerli imkanlarimizla son teknoloji ürünlerimizi gelistirmeyi amaçliyoruz. TUBITAK olarak savunma sanayimizin yurt disi bagimliligini azaltmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA