MAPEG, Hizmetlerini Elektronik Ortamda Yürütecek

Maden ve Petrol Isleri Genel Müdürlügü (MAPEG) tarafindan yapilacak is ve islemlerin elektronik ortamda gerçeklestirilmesine yönelik usul ve esaslar belirlendi.

Genel Müdürlügün Maden ve Petrol Isleri Genel Müdürlügü Hizmetlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesi Hakkinda Yönetmeligi, Resmi Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, Genel Müdürlük, elektronik ortamda sunulan hizmetleri, kullanici odakli ve erisilebilir olmasi, zaman ve maliyet tasarrufu ile siber güvenligin, kesintisiz ve kaliteli hizmetin saglanmasi, bilgi ve iletisim teknolojilerinin kullaniminin yayginlastirilmasi, e-Devlet altyapisina entegrasyonun, kurumlar arasi bilgi paylasiminin ve birlikte çalisabilirligin saglanmasi amaciyla, "Birlikte Çalisabilirlik Esaslari Rehberine" riayet edilmesi, kisisel verilerin korunmasi ve mahremiyet prensibinin de dikkate alinarak, temel hak ve özgürlüklere riayet edilmesi, ödeme gerektiren hizmetlere iliskin tahakkuk ve tahsilatlarin elektronik ortamda gerçeklestirilmesi ilkeleri dahilinde yürütecek.

Elektronik otomasyon yazilimlari üzerinden yapilacak is ve islemlere iliskin standartlar, kurallar, usuller ve bu hususlarda yapilacak degisiklikler Genel Müdürlükçe internet sayfasinda ilan edilecek.

Elektronik otomasyon yazilimlari üzerinden islem yapacak kisiler, Genel Müdürlükçe ilan edilen standartlar, kurallar, usuller ve bu hususlarda yapilacak degisikliklere uygun olarak islem yapmakla yükümlü olacak.

Ayrica, Genel Müdürlük, çagri merkezi araciligiyla ilgili mevzuat kapsamindaki is ve islemleri yürütebilecek.

Islem yetkilisi tarafindan ilgili mevzuat kapsaminda yapilacak beyanlarin, elektronik otomasyon yazilimlari vasitasiyla yapilmasi zorunlu olacak.

Beyanlarda hata veya noksanlik tespit edilmesi halinde Genel Müdürlükçe yapilacak bildirimler ve sonrasinda gerçeklestirilecek düzeltme beyanlari elektronik otomasyon yazilimlari vasitasiyla gerçeklestirilecek.

Öte yandan, müracaat sonuçlarina iliskin belgeler elektronik otomasyon yazilimlari vasitasiyla sunulacak.

Müracaatlar için hazirlanmis elektronik otomasyon yazilim menüleri olmasina ragmen dilekçe, e-dilekçe, resmî yazi, KEP (Kayitli Elektronik Posta), UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi), elektronik posta, yardim masasi, posta ve benzeri farkli bir yöntem tercih edilerek Genel Müdürlüge iletilen basvurulara iliskin islem yapilamayacak.

Elektronik otomasyon yazilimlarina e-Devlet Kapisi, www.turkiye.gov.tr resmi internet adresi üzerinden erisim saglanacak.

Genel Müdürlük tarafindan yürütülen elektronik otomasyon yazilimlarinda, planli kesintiler hariç ayni gün içinde 6 saatten fazla hizmet verilememesi durumunda, gerçeklestirilemeyen is ve islemlerinin tamamlanabilmesi için kesintinin ortadan kalktigi günü takip eden is günü sonuna kadar süre verilecek. Elektronik otomasyon yazilimlarinda yapilacak planli kesintiler ise Genel Müdürlük tarafindan ilan edilecek.

Kaynak: AA