Kastamonu Belediyesi, Afetin Vurdugu Ilçelerden Yazihane Kira Ücreti Almayacak

Yüz yilin en büyük sel felaketiyle karsi karsiya kalan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi basta olmak üzere afet bölgelerinde çalismalarini yürüten Kastamonu Belediyesi, yaralarin sarilabilmesi için yogun bir çaba harciyor.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, Abana, Azdavay, Pinarbasi, Senpazar, Inebolu, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçeleriyle il merkezi arasi yolcu tasimaciligi yapan firmalarin, Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde 6 ay boyunca yazihane kirasi ödemeyecegini duyurdu. Konunun Eylül ayi meclis toplantisinda gündeme gelecegini de belirten Baskan Vidinlioglu, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Afet bölgelerinde yaralari sarmak için ekiplerimiz diger kurumlar ile birlikte gece gündüz demeden çalisiyor. Sayin Bakanlarimiz, Sayin Valimiz ve alandaki diger kurumlarimizla sürekli irtibat içerisindeyiz. Insallah en kisa sürede afet bölgesindeki yaralari saracagiz. Yasanan felaketten ötürü Abana, Azdavay, Pinarbasi, Senpazar, Inebolu, Bozkurt ve Çatalzeytin ile il merkezimiz arasinda yolcu tasimaciligi yapan esnafimiz da zor bir süreçten geçiyor. Afetten olumsuz yönde etkilenen ilçelerimize yolcu tasimaciligi yapan esnafimizdan Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde alti ay boyunca yazihane kirasi almayacagiz. Esnaflarimiza destek olmak amaciyla attigimiz bu adim önümüzdeki Eylül ayi meclis gündeminde olacak. Yine bu süreçte ülkemizin dört bir yanindan sehrimize yardimlar geliyor. Sehrimizin acilarini paylasan ve bizlere destek veren tüm kardeslerimize, kurumlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, pandemi sürecinde de belediye tasinmazlarindan kira alinmayacagini duyurmus ve esnafa bu yönde de katki vermisti.
Kaynak: İHA