Karatay Belediyesi 8 Sosyal Tesisin Daha Temelini Atti

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan 8 mahalleye kazandirilacak olan sosyal tesislerin temeli düzenlenen toplu törenle atildi.

Karatay Belediyesi 8 Sosyal Tesisin Daha Temelini Atti
Karatay Belediyesi ilçeye kazandirdigi sosyal tesislere yenilerini ekliyor. Bu kapsamda Belediye tarafindan Büyükburnak, Esentepe, Yenikent, Acidort, Zincirli, Divanlar, Ortakonak ve Yavsankuyu mahallelerine kazandirilacak sosyal tesis ile kurs merkezlerinin temelleri, düzenlenen toplu törenle atildi. Ilçe genelinde sosyal alanlari arttirarak, vatandaslarin sosyal hayatina canlilik kazandirmak amaciyla yapilacak olan sosyal tesislerin toplu temel atma töreni Büyükburnak Mahallesinde gerçeklestirildi.

Toplamda 6.6 milyon liraya mal olacak sosyal tesislerde muhtarlik ofisi, emekli konagi, Kur’an kurslari, lojmanlar, market, firin ve is yeri gibi çok yönlü merkezleriyle içerisinde birçok bölüm bulunacak. Sosyal tesisler ayni zamanda vatandaslar için önemli bir sosyal çekim merkezi olurken ilçenin sosyal ve ekonomik gibi birçok alanina katki sunacak.

“8 sosyal tesisimizle daha sehrin kimligine katki sunacagiz”

Temel atma töreninde konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, sosyal hayatin her alaninda olduklarina vurgu yaparak, Karataylilara 8 mahallede daha yeni yasam kazandiracaklarini söyledi.

Karatay’da her hafta bir açilis, her hafta bir temel atma töreni gerçeklestirdiklerinin altini çizen Kilca; konforlu ulasim agindan sosyal sorumluluk projelerine, kültürel ve egitim hizmetlerinden her yastan vatandasin yararlandigi hizmet yatirimlari ile modern sehir kimligine katki sagladiklarini vurguladi.

“Ilk günkü sevdamizla yol haritamizi belirliyoruz”

Karatay Belediyesinin sosyal hayatin her alaninda ihtiyaç duyulan hizmetleri götürmek için çalistigini ifade eden Baskan Hasan Kilca, bunu göreve geldikleri ilk günkü heyecan ve sevdayla yaptiklarina isaret ederek, “Sehrimizin kalbi Karatay’i altyapi ve üstyapi çalismalarindan tutun sosyal ve kültürel projelere, egitimden-sagliga kadar çok yönlü hizmet halkalariyla ilmek ilmek dokuyoruz. Bizim için Karatay, yakin ve uzak mahalleleriyle bir bütün teskil eder. Bizler de uzak yakin demeden ilçemizi bu bütünlük çerçevesinde görüp ilçemizin her bir noktasina hizmet götürmek için çalisiyoruz. Hafta basinda saatte 240 ton asfalt üreten plentimizin açilisini, ayni anda hizmet araç filomuza dahil ettigimiz 55 aracimizin hizmete girdigi açilislari gerçeklestirdik. Simdi ise 8 mahallemize daha sosyal tesis kazandiriyoruz. Hemen yani basimizdaki çalismalardan bahsedecek olursak Katranci Mahallemizde asfalt-parke islerimiz devam ediyor. Ipekler Mahallemizde sicak asfalt çalismamizi tamamladik. Obruk’ta büyük bir restorasyona imza atiyoruz. Suruç, Köseali, Yavsankuyu’da parke-asfalt çalismalarimiz tamamlandi. Yine Yenice ve Kizören ve Basgötüren’de parke çalismalarimizi tamamladik. Su anda 38 bölgede fen isleri, 30 bölgede park bahçeler ekiplerimiz, 22 bölgede makine ikmal bakim ve onarim müdürlügü ekiplerimiz çalisma yürütüyor. Yapi Kontrol Müdürlügümüzün çalismalarini da ekleyeceksek olursak 100’ün üzerinde noktada Karatay Belediyesi olarak hizmet üretiyoruz. Bunlarin hepsi gönlü güzel hemsehrilerimizin daha güzel sartlarda yasayabilmesi için. Geçmiste mahallesine veya yaylasina yol isteyen hemsehrilerimiz bugün kütüphane, spor kompleksi, kültür merkezi gibi taleplerde bulunuyor. Bu talepler belediyecilikte geldigimiz noktayi ifade ederken gelecek yillarda çok daha farklilasacaktir. Çünkü temel ihtiyaçlari giderdigimizde yasam kalitesini artiracak yeni hizmetlerin önünü açmis oluyoruz” dedi.



“7 yeni sosyal tesisisin daha yapimi sürüyor”

Büyükburnak, Esentepe, Yenikent, Acidort, Zincirli, Divanlar, Ortakonak ve Yavsankuyu mahallerinde temeli atilan sosyal tesisler ile ilgili bilgi veren Baskan Kilca, “8 mahallemize 8 yeni sosyal tesisin temelini attik. Içerisinde muhtarlik ofisi, emekli konagi, Kur’an kurslari, lojmanlar ile market, kuaför ve firin gibi is yerlerinin oldugu çok yönlü ve çok amaçli sosyal tesislerimizin toplam maliyeti 6.6 milyon liradir. 8 Temmuz’da Hayiroglu, Yaglibayat ve Akörenkisla mahallelerimize 3 adet sosyal tesis kazandirmistik. Bugün temellerini attigimiz 8 sosyal tesisimizle birlikte merkeze uzak mahallerimize toplam 11 sosyal tesis kazandirmis olacagiz. Ayrica su anda merkezdeki 7 mahallemizde 7 ayri sosyal tesisimizin yapimi da devam ediyor. Toplamda 18 tesisimizi Karatay’imiza kazandirmis olacagiz. Insallah tüm bu projelerimizi en kisa sürede tamamlayarak hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Mahallerimizin sosyal ve ekonomik hayatina önemli katkilar saglayacak yatirimlarimizin simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Gerçeklestirilen yatirimlar birlik ve beraberligin bereketi”

‘Her hafta bir yatirim her hafta bir temel atmak kolay degildir’ diyen AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, Karatay Belediyesi’nin birçok alanda yasam standartlarini yükselten hizmetler sundugunu söyledi.



Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, ilçeye kazandirilan sosyal tesislerin hayirli olmasini dileyerek; bu açilis ve temel atmalarin belediyenin hizmet aginin ne kadar dolu oldugunu gösterdigini kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise; gerçeklestirilen her hizmette birlik ve beraberligin bereketi oldugu ifade etti.

AK Partili Belediyelerin tüm kadrolari ile birlikte hizmet nöbetinde olduguna dikkat çeken Sorgun, Karatay Belediyesinin yatirim ve hizmetleri ile durmak bilmeden çalistigini bunun da gönül isi oldugunu belirtti.

Konusmalarin ardindan Büyükburnak, Esentepe, Yenikent, Acidort, Zincirli, Divanlar, Ortakonak ve Yavsankuyu Mahallelerine kazandirilan sosyal tesislerin açilisi dualarla gerçeklestirildi.

Temel atma programina, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, AK Parti Karatay Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Meclis Üyeleri, Karatay mülki erkani ve muhtarlar katildi.

Kaynak: İHA