Diyarbakir Anneleri Agri'da PKK'yi Lanetledi

Diyarbakir’da çocuklarina kavusmak için evlat nöbetinde olan anne ve babalar, Agri’ya gelerek HDP binasi önünde eylem yapti.

Diyarbakir Anneleri Agri'da PKK'yi Lanetledi
Diyarbakir’da çocuklari HDP ve PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilan anne ve babalar eylemlerinin 717’nci gününde Agri’ya gelerek HDP binasi önünde eylem yapti. Burada PKK’yi lanetleyen aileler çocuklarina geri dönmesi için çagrida bulunurken, HDP binasinda bulunan kisiler ise açtiklari sarkilar ve yaptiklari el isaretleriyle aileleri görmezden geldi.

“Çocuklarimizi daga götürdükleri gün biz öldük, hiçbir korkumuz yok”

Çocugu daga kaçirilan Süleyman Aydin, çocuklarini alana kadar eylemlere devam edeceklerini söyleyerek, “Biz Diyarbakir anneleri olarak sonuna kadar annelerimizin yanindayiz. Eylemin 716’nci günü Mus’taki annelerimizle geçirdik. Bugün de Agri’ya annelerimize geldik. Görüyorsunuz HDP bir kez daha kirli yüzünü ortaya çikariyor. Burada bize PKK marsi çaldirip PKK isareti yapiyorlar. Bunlarda hiç vicdan yok. 9 yasindaki çocuklari daga götürüyorlar ve utanmadan bize sözde PKK marsi açiyorlar. Bunlar suçlarini kabul ediyorlar. Annelere bir açiklama yapamiyorlar. Anneler evlatlarini istiyor, HDP bundan rahatsizlik duyuyor. Artik çocuklari daga götüremiyorlar çünkü biz eylem yapiyoruz. HDP milletvekilleri hiçbir zaman kendi Kürt halkina vekillik yapmamislardir. Hep Kandil’e vekillik yapiyorlar, kendi iradeleriyle konusamiyorlar. HDP ve PKK bilsin ki bizim çocuklarimizi daga götürdükleri gün biz öldük, hiçbir korkumuz yoktur. HDP’den korkan HDP gibi olsun” dedi.



“Anne ve babalar isterse daglari delip evlatlarini indirebilir”

Yaptiklari eylemlerin sonucunda ogluna kavusan anne Aysegül Biçer, dagda çocuk kalmayana kadar eylemlere katilmaya devam edecegini belirterek, “Anne ve babalara çagrida bulunmak için HDP binasi önüne geldik. Anne ve babalar buraya toplansin ve kendi hakki olan evlatlarini istesin. Çünkü HDP olmadan tek bir yaprak daga gidemez. HDP, PKK’nin siyasi koludur, finansal kaynagidir. Ben kendi evladima kavustum. Benim çocuguma o kadar iskence ve zulmetmisler ki aklini kaybetmis. Bunu benim çocuguma yasatanlarin hayatini çalmaya geldim. Buradan diyorum ki 3 Eylül 2021’de Diyarbakir’da büyük bir sesle PKK’ya lanet mitingi yapacagiz. Gelin annelere destek verelim, onlarin sesini duyuralim. Ben evladimi kazandim diye mücadeleyi birakmadim. Benim davam PKK bitene kadar, HDP kapanincaya kadar. Allah’in izniyle biz anne ve babalar olarak HDP binasina mührü vurup Kandil’i yikacagiz. Bu eylemler basladigindan beri HDP’ye katilanlar sifira indi kaçislar hizlandi. PKK’da büyük bir çöküs var. Anne ve babalar isterse daglari delip evlatlarini indirebilir. Bu mücadelenin sonu ya zafer olacak ya da ölüm” seklinde konustu.



“Oglum avukat olacakti çocugumu kandirdilar daga götürdüler”

Yüregi yanik anneler olarak çocuklarini HDP’den istediklerini belirten Gevez Erdinç ise oglunun avukat olacakken kandirilarak daga götürüldügünü söyleyerek, “Benim oglum Marmara Üniversitesinde Hukuk Fakültesi kazandi. Okul bitti avukat olacakti çocugumu kandirdilar daga götürdüler. Ben ogluma sesleniyorum. Lütfen gel, sizin arkanizda Cumhurbaskanimiz var, devletimiz var, güçlü güvenligimiz var. Kahraman ordumuz var. Sen kimden korkuyorsun. Oradan sana hayir yok, kaç gel. Gel vatana ve bayragina teslim ol. Ceza yok, iskence yok. Dagdaki çocuklarin hepsine sesleniyorum, gelin teslim olun” dedi.

Kaynak: İHA