Gaziantep Valiligi Cami Yardimlariyla Araç Alindigi Ve Makam Odasi Tefris Edildigi Iddialarini Yalanladi

Gaziantep Valiligi, bazi basin ve yayin kuruluslarinda yer alan "Camilerden toplanan yardimlarla makam aracinin alindigi ve özel makam odasinin tefris edildigi"ne iliskin haberin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, söz konusu iddialarin hayirsever vatandaslarin iyilige yönelik hassasiyetlerini zedeledigini ve kuruma karsi güven duygularinin sarsilmasina yönelik oldugunu ifade edildi.

"Camilerden toplanan yardimlarla makam aracinin alindigi ve özel makam odasinin tefris edildigi"ne iliskin iddialarin asilsiz olduguna isaret edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Söz konusu iddialar, Diyanet Isleri Baskanligimizin özelde Gaziantep'te, genelde ise ülkemiz ve dünya çapinda yürütmekte oldugu iyilik hareketine karsi itibarsizlastirma ve olumsuz algi olusturma girisimidir. Gerek kurumumuz gerekse Gaziantep kamuoyu karalama girisiminin farkindadir. Bu ve benzeri iftiralar, Müftülügümüzün ve Diyanet Isleri Baskanligimizin hayatimizin nesesi çocuklarimiza, gelecegimiz gençlerimize ve toplumun tüm kesimlerine yönelik yürüttügü hizmetlerin ne kadar anlamli ve önemli oldugunu bir kez daha bizlere hatirlatmaktadir. Bu itibarla toplumun dini, manevi hayatini ihya ve insa etmeye yönelik hizmetlerimiz, bundan sonraki süreçte de ayni ask ve heyecanla devam edecektir."

Açiklamada, kurumu yipratmaya yönelik söz konusu iddia ve yalan haberlerle ilgili hukuki süreç baslatildigi ve bunun sonuna kadar takip edilecegi belirtildi.

Kaynak: AA