Yalova'da Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler Anildi

Yalova’da 17 Agustos 1999 Marmara Depremi’nin 22. Yildönümü nedeniyle düzenlenen törende yasamini yitirenler anildi. Aradan geçen 22 yila ragmen acilar yürekleri daglarken vatandaslar o büyük afetin simgesi olan Deprem Aniti’ni çiçeklerle donattilar.

Yalova'da Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler Anildi
Agustos 1999 tarihinde yasanan ve resmi rakamlara göre 2 bin 500 kisinin hayatini kaybettigi, 10 bin 201 bina ve is yerinin yikildigi Yalova’da o büyük felaket bir kez daha anildi. 17 Agustos Marmara Depremi’nin 20. yildönümü anma törenleri Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri ve vatandaslarin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’ndan baslayarak Deprem Aniti’na kadar süren sessiz yürüyüsü ile basladi.

Sonrasinda Yalova Belediyesi tarafindan her yil oldugu gibi bu yil da Deprem Aniti’nda bir anma programi düzenlendi.

Depremde yakinlarini kaybeden vatandaslar anita akin ederek sevdiklerinin isimlerinin yazili oldugu mermer bloklari karanfillerle donattilar. Bazi vatandaslar ise depremde kaybedilen yakinlarinin isimlerini boyadi.

Yalova Müftülügüne bagli imam hatipler ise Kuran-i Kerim ve ilahiler okudular. Saatler depremin meydana geldigi 03:02’yi gösterdiginde ise eller semaya kalkarak depremde hayatini kaybedenler için dualar edildi.

Anma programina , Yalova Valisi Muammer Erol, Ak parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs ve Meliha Akyol Yalova belediye baskan vekili Mustafa Tutuk, kurum müdürleri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA