Sampiyon Güresçi Yasemin Adar'dan Rektör Prof. Dr. Ilter Kus'a Ziyaret

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda bronz madalya kazanarak kadinlar güreste ülkemize tarihte ilk madalyayi getiren milli güresçi Yasemin Adar, Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus’u makaminda ziyaret etti.

Sampiyon Güresçi Yasemin Adar'dan Rektör Prof. Dr. Ilter Kus'a Ziyaret
"Üniversite Olarak Gurur Duyuyoruz"

Rektör Prof. Dr. Ilter Kus, ziyareti nedeniyle tesekkür ettigi Balikesir Üniversitesi mezunu Yasemin Adar’i basarisindan dolayi tebrik etti. Milli güresçi Adar’in basarilariyla ve kisiligi ile örnek bir sporcu oldugunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ilter Kus; "Daha önce de Avrupa ve Dünya sampiyonluklariyla ülkemize ilkleri yasatan Yasemin Adar, olimpiyatlarda kadin güresinde ülkemize ilk madalyayi getirerek bir kez daha tarih yazmayi basardi. Üniversite olarak kendisinin basarilariyla gurur duyuyoruz. Adini, mezun oldugu Spor Bilimleri Fakültemizdeki spor tesislerine verdigimiz mezun ögrencimizin, bundan sonra da basarilariyla bizleri ve ülkemizi gururlandiracagindan süphemiz yok. Bir kez daha kendisini tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum" dedi .

Milli güresçi Yasemin Adar da mezunu oldugu Balikesir Üniversitesinde bulunmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederken, kendisine gösterilen yakin ilgi ve destekleri dolayisiyla da Rektör Prof. Dr. Ilter Kus’a tesekkür etti.

(Hüseyin Tokmak/IHA)
Kaynak: İHA