Elazig'a Hayat Verecek Olan Kent-Köy Hizmete Açildi

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin seçim vaatleri arasinda bulunan Kent-Köy projesi tamamlandi. 45 bin metrekarelik alana kurulan dev yasam alani düzenlenen törenle vatandaslarin hizmetine açildi.

Elazig'a Hayat Verecek Olan Kent-Köy Hizmete Açildi
Gerçeklestirdigi projelerle sehre deger ve vizyon katan Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, seçim vaatlerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Çaydaçira Mahallesi TOKI 1. etap konutlari arkasindaki bölümde toplam 45 bin 211 metrekare alan üzerine insa edilen ve köy yasami donatilarinin yer aldigi Kent-Köy Projesi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Kent-Köy, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alani, 3 bin metrekarelik yapisal peyzaj alani, 527 metrekarelik yapi alani seklinde tasarlandi. Köy yasaminin sekillendigi etrafi kanal ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydani, köy kahvesi, organik ürünler satis marketi, mescit, köy çesmesi, su kuyusu, yel degirmeni, su degirmeni, küçük ölçekli çiftlik, meyve bahçesi ve aromatik bitki bahçesi yer aliyor. Adanin etrafindaki bölümlerde ise kent yasaminin birer parçasi olarak eglenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak saglayan 465 metre uzunlugunda gezinti yolu, 780 metre uzunlugunda kosu parkuru, 75 metre uzunlugunda panoramik köprü ve 795 metre uzunlugunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ile oturma üniteleri yer aliyor. Ayrica kent meydaninda vatandaslarin Kent-Köy yasam alanini tamamen seyredebilecegi seyir terasi bulunuyor. Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giris kapisinin yer aldigi yasam alaninda, ziyaretçiler için ise 100 araçlik otopark alani yer aliyor.

"Söz verdigimiz gibi projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz"

Açilista konusan Baskan Sahin Serifogullari, göreve geldikleri ilk günden itibaren söz verdikleri gibi projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Baskan Serifogullari, "Görev süremizin 29’uncu ayindayiz. Seçim öncesi hemsehrilerimiz vaat ettigimiz 11 ana basliktaki 100 projeyi, göreve basladiktan sonra hizli bir sekilde hayata geçirebilme adina ekibimizle birlikte gayretli bir çalismanin içerisindeyiz. Iki yillik lansman toplantisinda bütün yapmis oldugumuz icraatlari hemsehrilerimizle bir bir paylasmistik. 24 Ocak tarihinde il olarak çok büyük bir afetle karsi karsiya kaldik. Deprem ve pandemiyle birlikte zorluklarimizin üzerine zorluklar eklendi. Biz bu zorluklarin arkasina siginmadan hemsehrilerimize vadetmis oldugumuz projeleri hayata geçirmenin mutlulugu içerisindeyiz" dedi.



"Çocuklarin köy hayatini hissedebilecegi güzel bir alan olusturduk"

Elazigli vatandaslarin katilimi ile Kent-Köy Projesinin açilisini gerçeklestirdiklerini kaydeden Baskan Serifogullari, "45 bin metrekarelik alan üzerinde yaklasik 43 bin metrekarelik yesil alan ve ayni zamanda çocuklarimizin köy hayatini teneffüs edebilecegi, yasayabilecegi çok güzel bir alan olusturduk. Insallah, bu projemiz hem Çaydaçira’miza hem Elazig’imiza hayirli olur diye temenni ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmis ve tamamlamis oldugumuz bütün projelerin açilislarini insallah sirayla yapacagiz. Bu sehre deger katmak için, daha yasanabilir müreffeh bir sehir olabilmesi için biz hemsehrilerimize söz vermisiz. Biz gece gündüz demeden, uyumadan, yorulmadan kosturarak hizmetlerimizi hayata geçirecegiz. Görev süremiz tamamlandiginda da iddia ediyoruz, bu sehrin sorunlari minimize edilecek, asgari düzeye inecek ve çok daha güzel yasanabilir müreffeh sehirler arasinda ilk sirada yerini alacak” diye konustu.

Baskan Serifogullari’nin ardindan konusan Vali Erkaya Yirik, AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Demirbag ile CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol da kentte pandemi ve depreme ragmen projeleri tek tek hayata geçiren Belediye Baskani Sahin Serifogullari ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Kent-Köy’ün açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA