Kars'in Sarikamis Ilçesindeki Selde Ilk Belirlemelere Göre 40 Ev Ile 6 Araç Hasar Gördü

Sarikamis Kaymakami Recep Kosal: 'Çok sükür can kaybimiz yok, gece boyunca hasar tespit çalismasi devam edecek, tüm vatandaslarimiza geçmis olsun. Dere boyundaki çok sayida evde hasar var, tahliye çalismalari devam ediyor, gün içinde hasar tespitiyle ilgili saglikli rakamlar ortaya çikacaktir'

Kars'in Sarikamis ilçesinde dün meydana gelen sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 40 ev kullanilamaz hale geldi, 6 araçta hasar olustu, çok sayida hayvan telef oldu.

Ilçeye bagli Inkaya köyünde ögleden sonra saganagin sele dönüsmesi sonucu, araç ve hayvanlar suda sürüklendi, bazi evlerde su baskinlari yasandi.

Sel nedeniyle köyde bulunan araçlarda hasar olusurken çok sayida hayvan telef oldu

Köylülerin durumu bildirmesi üzerine köye AFAD, jandarma, JAK ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Inkaya köyünün yakininda bulunan Topkaya köyünde de sel nedeniyle hasar olustu.

Inkaya köyünde AFAD, jandarma ve Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ekiplerince yapilan hasar tespit çalismasinda, ilk belirlemelere göre 40 ev ve 6 araç hasar gördü.

Sel bölgesinde Il Özel Idaresi, Devlet Su Isleri 24. Bölge Müdürlügü ve ilçe belediye ekiplerince kanal ve evlerdeki suyu tahliye etme çalismasi gece de sürüyor.

Selin vurdugu Inkaya köyünde incelemelerde bulunan Sarikamis Kaymakami Recep Kosal, hasar tespit çalismasi yapan AFAD Kars Il Müdürü Oktay Aygan ve ekiplerden bilgi alip selzedelerin taleplerini dinledi.

Burada gazetecilere açiklamada bulunan Kosal, ilçede etkili olan yogun saganak nedeniyle selin meydana geldigini belirterek, "Sarikamis Inkaya köyünde derenin tasmasi sonucu bazi evlerimizde maddi hasar olusmustur. Il Özel Idaresi, AFAD, jandarma ve Sosyal Yardimlasma Vakfi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü çalisanlari su anda sahada hasar tespit çalismasini yapiyor." dedi.

Ekiplerin köyde araliksiz çalistigini ve gece boyunca çalismalarini sürdüreceklerini aktaran Kosal, sunlari kaydetti:

"Çok sükür can kaybimiz yok, gece boyunca hasar tespit çalismasi devam edecek, tüm vatandaslarimiza geçmis olsun. Dere boyundaki çok sayida evde hasar var, tahliye çalismalari devam ediyor, gün içinde hasar tespitiyle ilgili saglikli rakamlar ortaya çikacaktir."

Sarikamis Kaymakamliginca selden etkilenen vatandaslara sicak yemek dagitildi.

Kaynak: AA