ABD Baskani Biden, Haiti'de Meydana Gelen Deprem Nedeniyle Taziye Mesaji Yayinladi

ABD Baskani Joe Biden, Haiti'de yasanan deprem felaketiyle ilgili taziye mesaji yayinlayarak yardim vaadinde bulundu.

Biden, Beyaz Saray'in internet sayfasindan yayinlanan yazili mesajda, mevcut durumda birçok zorlukla mücadele eden Haiti'de meydana gelen "yikici deprem" dolayisiyla bölge halkina taziyelerini sundu.

ABD Baskani, Saint Luis du Sud bölgesinde meydana gelen depremle ilgili, "Sevdiklerini kaybeden, evlerini veya is yerlerinin yikilmasina sahit olan herkese en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. ABD'nin derhal yardim için harekete geçmesine onay verdim ve bu çabayi koordine edecek üst düzey yetkili olarak ABD Uluslararasi Kalkinma Ajansi (USAID) Yöneticisi Samantha Power'i atadim." ifadelerine yer verdi.

Biden, yarali kurtarma ve maddi hasar degerlendirmeleri için destek vereceklerini, ABD'nin Haiti halkinin kalici bir dostu olmaya devam edecegini kaydetti.

Haiti açiklarinda 7,2 büyüklügünde deprem meydana gelmisti.

ABD Jeolojik Arastirmalar Merkezi (USGS), yerin 10 kilometre derinliginde kaydedilen depremin ardindan yapilan tsunami uyarisini bir süre sonra kaldirmisti.

Haiti Basbakani Ariel Henry, ülkede bir aylik olaganüstü hal ilan edildigini duyurmus ve Haiti Sivil Savunma Ajansi, depremde hayatini kaybedenlerin sayisinin 227’ye çiktigini bildirmisti.

Kaynak: AA