Silopi'de Köy Çocuklari Ilk Defa Sinemada Bulustu
Sirnak’ta, Genç Kizilay Silopi Sube Baskanliginca köy etkinlikleri kapsaminda düzenlenen sinema etkinligi ile çocuklar ilk defa sinema izlemenin heyecani ve mutlulugunu yasadi.

Köylerinden özel araçla ilçeye getirilen ögrenciler, Bahçesehir Koleji Kampüsünün konferans salonunda sinif arkadaslariyla beraber sinema ortaminda animasyon filmi izledi. Filmin sona ermesinin ardindan çocuklara kitap hediye edilerek, ögrenciler evlerine birakildi. Daha önce sinemaya gitmediklerini belirten ögrencilerden Engin Baran ile Seyma Sulhan, sinema ortaminda ilk defa filim izlediklerini, heyecanli ve mutlu olduklarini söyledi.
Çukurca Ilk-Ortaokulu Müdürü Halit Sulhan ise ögrencilerinin ilk defa sinema ortaminda beraber film izlediklerini ifade ederek tesekkür etti.
Genç Kizilay Silopi Sube Baskani Negrican Birlik de ’’Genç Kizilay olarak Irak sinirinin sifir noktasinda bulunan Çukurca köyü ögrencilerine yönelik sinema etkinligi düzenledi.
Ilk defa sinema ortaminda filim izleme heyecan ve sevinçlerine ortak olduk. Filmin sonra ermesiyle ögrencilerimize kitap hediye ettik. Desteklerinden ötürü ilçe sube baskanimiz Murat Tatar, Silopi Bahçesehir Koleji Kampüsü Kurucu Müdürü Mahmut Aybi ile Gençlik Merkezi’ne tesekkür ediyoruz’’ dedi.
