Ayvalik'ta Ayni Saatlerde Çikan Iki Ayri Maki Yangini Zamaninda Müdahaleler Ile Söndürüldü

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde aksam saatlerinde çikan iki ayri maki yangini zamaninda müdahaleler sonrasinda söndürüldü.

Ayvalik'ta Ayni Saatlerde Çikan Iki Ayri Maki Yangini Zamaninda Müdahaleler Ile Söndürüldü
Alinan bilgiye göre; ilk yangin aksam saatlerinde Ayvalik’in Küçükköy Mahallesi sinirlari içerisinde Badavut mevkiindeki yerlesim birimlerinden biri olan Cemkon Sitesi’nin hemen yanindaki makilik alanin dört ayri noktasinda yangin çikti. Kuvvetli rüzgarla hizla büyüyen yangin, çok yakindaki ormanlik alanlarla, yerlesim birimlerini tehdit etti.

Yangina; itfaiye, Orman Bölge Sefligi bünyesindeki arasözlerle, Balikesir Büyüksehir Belediyesi ile Ayvalik Belediyesi’ne ait is makineleriyle kisa sürede müdahale edildi. Yangin söndürme çalismalarinda ekiplere kalabalik bir vatandas toplulugu da gönüllü olarak destek verince, alevler kisa sürede söndürüldü. Halen sogutma çalismalarinin sürdügü yangini kasten çikardigi öne sürülen beyaz motosikletli bir sahsin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi ögrenildi.

Badavut’taki yangin sürerken, ayni anda Mutluköy’de de yangin çikti Yangin mahallindeki çalismalari yerinde denetleyen Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin gazetecilere yaptigi açiklamada, “Sarimsakli bölgemizin Badavut mevkiinde ayni anda birkaç noktada yangin çikti. Yangina Orman Bölge Sefligi, belediye ve itfaiye ekiplerimiz aninda müdahale etti. Yangin kisa zamanda kontrol altina alindi. Su anda aldigimiz bilgiye göre yine Ayvalik’a bagli Mutluköy’de de bir orman yangini çikti. Ama ekiplerimizin yerinde ve zamaninda müdahaleleriyle su anda o yanginda kontrol altina alinmak üzere oldugu bilgisine ulastik” diye konustu.

Yangina gönüllü müdahale den Bahar Koçak isimli bir tatilci bir kiz ise, alevleri görünce arkadaslariyla birlikte hemen olay yerine kostuklarini belirterek, “Ancak biz geldigimizde ekipler yangini kontrol altina almislardi. Dikkat ediyorum her büyük orman yangini, hep böyle kuvvetli rüzgarlar eserken çikiyor. Bu da beni, tüm bu yanginlarin bilinçli olarak çikarilmis oldugu yönünde bir düsünceye sevk ediyor. Bu yangin bizi çok korkuttu. Çünkü Türkiye genelindeki yanginlar yüreklerimizi yakiyor. Çok sükür bu kez ayni sey olmadi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA