Ingiltere'de Silahli Saldiri Açiklamasi Ölü Ve Yaralilar Var

Ingiltere’nin güneybatisindaki Plymouth kentinde düzenlenen silahli saldirida ölü ve yaralilarin oldugu bildirildi.

Ingiltere’nin güneybatisinda bulunan Plymouth kentinin Keyham ilçesinde meydana gelen silahli saldiri sonucu ölü ve yaralilarin oldugu bildirildi.

Bölgeden sorumlu olan Devon ve Cornwall Polisi, saldirinin terörle baglantili olmadigini belirterek, yaralilarin tedavi için hastaneye sevk edildigini bildirdi.

Ingiltere basininda yer alan haberlerde, ölü sayisinin henüz belli olmadigi ancak saldiriyi düzenleyen kisinin de vurularak etkisiz hale getirildigi aktarildi.

Yetkililer, Tehlikeli Alan Müdahale Ekipleri (HART), ambulans, ambulans helikopter ve çok sayida doktorun yerel saat ile 18:12’de olay yerine gönderildigini açikladi.

Acil servis ekiplerinin Plymouth’daki olaya müdahale ettigi belirtilirken, insanlardan disari çikmamalari ve polisin tavsiyelerine uymalari çagrisinda bulunuldu.

Plymouth’da milletvekili Luke Pollard yaptigi açiklamada, "Keyham’dan gerçekten endise verici haberler geliyor. Lütfen herkes içeride kalsin ve polis tavsiyesine uysun" dedi.

Ingiltere Içisleri Bakani Priti Patel ise yaptigi açiklamada, Plymouth’daki olayin sok edici oldugunu belirterek, "Herkesi sakin olmaya, polis tavsiyelerine uymaya ve acil servislerimizin islerine devam etmesine izin vermeye çagiriyorum" dedi.

Kaynak: İHA