Iki Ilçe Için 11 Bin 500 Metrelik Yeni Içmesuyu Hatti
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Pamukova’nin yüksek mahalleleri ve Geyve merkezi için 11 bin 500 metrelik yeni içmesuyu hatti için 20 Agustos Cuma günü ihaleye çikacaklarini söyledi.

Her iki ilçenin içmesuyu gelecegini garanti altina alacaklarini ifade eden Baskan Yüce, yaklasik 11 bin 500 metrelik yeni içmesuyu hatti ve 2 adet yeni su deposu için 20 Agustos Cuma günü ihaleye çikacaklarini kaydetti.
Yüce, proje tamamlandiginda bölgede içmesuyu anlaminda hiçbir sorun yasanmayacagini belirtti.
Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya’nin tamaminda hayata geçirdikleri yatirimlarla altyapiyi sorunsuz hale getirdiklerini vurgulayarak, “Içmesuyundan kanalizasyona, yagmursuyu hatlarindan aritma tesislerine, alternatif kaynaklardan daha birçok baslikta çalismalar yapiyoruz. Hemsehrilerimizin musluklarina kesintisiz ve saglikli içmesuyu ulastirmak adina yeni projeler hazirliyor, süratle insa çalismalarini baslatiyoruz. Simdi de Pamukova ve Geyve’yi kapsayan yaklasik 11 bin 500 metrelik yeni içmesuyu hatti için ihalemizi gerçeklestiriyoruz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.
Yüce, hayata geçirilecek projeye iliskin, “Pamukova Çilekli mahallemizde 300 metreküplük yeni bir depo insa edecek, depo araciligiyla Hüseyinli, Çilekli ve Akçakaya mahallelerine su iletimini saglayacagiz. Bölgede 6 bin 800 metre içmesuyu hattini da insallah hizla tamamlayacagiz. Bunun yani sira Geyve Karaçay Deresi kenarina 500 metreküplük terfili su deposu ile 3 bin 700 metrelik içmesuyu hatti insa edecegiz. Bölgeden gelen talepler dogrultusunda gündemimize aldigimiz yeni içmesuyu projesi ile insallah uzun yillar bölgede sorun yasanmayacak” ifadelerini kullandi.
