AK Partili Durmusoglu'ndan Yer Fistigi Üreticilerine Müjde Açiklamasi

'Üreticinin elinde kalan yer fistiginin bir kisminin Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlügünce satin alinacagi bize bildirildi'.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmusoglu, yer fistigi üreticisinin geçen sezonundan kalan ürünlerinin bir kisminin, Tarim Kredi Kooperatifince alinacagini belirtti.

Durmusoglu, AA muhabirine, yer fistiginin, kent tarimi açisindan önemli oldugunu ifade ederek, üreticilerle görüsmeler yaptiklarini söyledi.

Osmaniye ve Kadirli Ticaret Borsalari ile üreticilerin, geçen senenin mahsulünden kalan bir miktar yer fistiginin satilabilmesi için talepte bulundugunu anlatan Durmusoglu, konuyu Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli'ye aktardiklarini kaydetti.

Durmusoglu, görüsmelerin olumlu sonuçlandigini vurgulayarak, "Üreticinin elinde kalan yer fistiginin bir kisminin Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlügünce satin alinacagi bize bildirildi. Yakin zamanda yeni ürünümüz de çikacak. Bu adim, piyasadaki stoklarin eritilebilmesi için atildi. Attigimiz bu adimlarin, üreticilerimiz için hayirli olmasini diliyorum." dedi.
Kaynak: AA