Rize'de Siddetli Yagislar Etkili Oldu, Bazi Evler Önlem Için Tahliye Edildi

Rize’de dün ögle saatlerinde baslayan siddetli saganak yagislar il genelinde etkili oldu.

Rize'de Siddetli Yagislar Etkili Oldu, Bazi Evler Önlem Için Tahliye Edildi
Rize’de dün öglen saatlerinde baslayan siddetli saganak yagis nedeniyle derelerin debisi yükselince Salarha Vadisinde dere karayoluna tasti. Karayolundan akan dere nedeniyle sürücüler zor anlar yasadi. Merkeze bagli

Muradiye beldesinde ise yer yer siddetli yagislar nedeniyle kopmalar yasandi. Kopmalar nedeniyle tehlike altinda olan evler ise güvenlik önlemi amaçli tahliye edildi.

Merkeze bagli Muradiye Beldesi Kömürcüler mahallesi muhtari Ekrem Yazici evlerini bosaltan vatandaslarin oldugunu, bir kisminin komsularinda bir kisminin ise camide kaldigini dile getirerek “Dün saat 17.00 sularinda baslayan yagmur gece saatlerine kadar siddetli bir sekilde devam etti. Evleri aksam bosaltmak zorunda kaldik. Bir takim komsularimizi arkadaslarin evlerine yerlestirdik, bazilari arasindan camide yatan bile oldu” ifadelerini kullandi.

Çay topladiklari anda yagmurun bir anda bastirdigini ve çay bahçesinden kaçarak çiktiklarini dile getiren Seher Aksu ise “Yagmur yaginca kaçtik çayliktan. Dag gelir diye korktuk ve her seyimizi çaylikta birakarak çiktik. Eve gittik, evde bile korktuk, dereye ineriz diye. Aksam yagis devam etseydi bu evler yoktu burada” dedi.

(Hasan Fehmi Demir/IHA)
Kaynak: İHA