Kuveyt Türk, 2021 Yilinin Ilk Yarisina Iliskin Finansal Sonuçlarini Açikladi

Kuveyt Türk, 2021 yilinin ilk yarisina iliskin finansal sonuçlarini açikladi. Toplanan fon büyüklügünü 2020 yil sonuna göre yüzde 18 artisla 144,5 milyar TL’ye çikaran banka, kullandirilan fon büyüklügünü de yüzde 18 artisla 93 milyar TL’ye ulastirdi. Net kârini bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 37 artirarak 1 milyar TL’ye yükselten bankanin toplam aktifleri 177,6 milyar TL’ye, öz varliklari ise 8,9 milyar TL büyüklüge yükseldi.

Kuveyt Türk, 2021 Yilinin Ilk Yarisina Iliskin Finansal Sonuçlarini Açikladi


Türkiye’nin önde gelen katilim finans kuruluslarindan Kuveyt Türk, 2021 yilinin ilk yarisina iliskin finansal sonuçlarini açikladi.

Toplanan fon büyüklügünü 2020 yilsonuna göre yüzde 18 artisla 144,5 milyar TL’ye çikaran banka, kullandirilan fon büyüklügünü ise yüzde 18 artisla 93 milyar TL’ye ulastirdi. Bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 37 artisla 1 milyar TL net kâr elde eden banka, istikrarli büyümesini bu dönemde de sürdürdü. Öz varliklarini 8,9 milyar TL, aktif büyüklügünü ise 177,6 milyar TL’ye yükselten banka, aktif büyüklük açisindan katilim finans kuruluslari arasinda ilk siradaki yerini saglamlastirirken, bankacilik sektöründe 10. siradaki yerini korudugu belirtildi.

“Salgin sürecinde reel ekonomiye destegimizi artirdik”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, finansal sonuçlarla ilgili yaptigi degerlendirmede, “Seçkin finansal ürün ve hizmetlerimizi etkin sekilde tasarruf sahipleri ve yatirimcilarla bulusturuyoruz. Müsteri deneyimi odakli yaklasimimiz, teknoloji-inovasyon çalismalarimiz ve dijital dönüsüm yolunda attigimiz adimlarla sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. Salginin etkilerinin devam ettigi ilk yarida da faaliyetlerimizi müsterilerimizin ve çalisanlarimizin sagligi çerçevesinde sekillendirdik. Müsterilerimizin finansal ihtiyaçlarini, teknolojik altyapimizin gücünden yararlanarak dijital kanallar üzerinden kolay, hizli ve güvenli sekilde karsilamaya devam ediyoruz. Reel ekonomiye destek olma konusunda gösterdigimiz hassasiyetin bir teyidi olarak kullandirdigimiz fon miktarini salgin döneminde de artirmaya devam ederek, bu yilin ikinci çeyreginde 93 milyar TL’ye ulastirdik. Önümüzdeki dönemde de ekonomik yapinin temel unsurunu teskil eden reel sektöre finansman desteginde bulunmaya devam edecegiz” dedi.



"Türkiye’den FCI’ya kabul edilen ilk katilim finans kurulusu"

Uluslararasi ticaret hacminin gelismesine katki saglamak amaciyla kurulan ve vadeli ihracati destekleyen 90’dan fazla ülkede 400’e yakin üyesi bulunan FCI’ya Türkiye’den üye olan ilk katilim finans kurulusu olduklarini hatirlatan Ufuk Uyan, “Ihracatçilarimizi, ülke ekonomimizin dinamosu ve diger sektörleri harekete geçiren bir lokomotifi olarak görüyoruz. Üretimi, ihracati ve yatirimi odagimiza alarak ilerliyor ve stratejik öneme sahip olan ihracat firmalarimiza, ihtiyaçlarina yönelik yenilikçi çözümler gelistirerek destek oluyoruz. Ihracat yapan tüm tüzel müsterilerimize, yurt disi vadeli mal ve hizmet satislari için tahsilat yönetimi, alacak garantisi ve finansman ürünlerinin bir arada bulundugu kapsamli bir hizmet sunmayi amaçliyoruz. Ihracatçilarimizin yurt disi alacaklarini garanti altina alacak ve tahsilat hizmeti vermemizi saglayacak FCI üyeligimiz ile bir kez daha ihracatçilarimizin yaninda oldugumuzu göstermenin mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.



Kullanicilarin finansman ihtiyacini kolay ve hizli bir sekilde karsilamak için gelistirdikleri Yerinde Finansman hizmetine deginen Uyan, “Yerinde Finansman hizmetimizle artik kullanicilarimiz, anlasmali isyeri ve e-ticaret sitelerinden yapmak istedikleri alisverisler için mobil uygulamamiz üzerinden QR kod okutarak finansman basvurusunu online yapabilmektedir. Basvurusu onaylanan müsterilerin alisverislerini 36 taksitle gerçeklestirebildigi Yerinde Finansman hizmeti 7 gün 24 saat kullanilabilmektedir” dedi.



"Yatirim araçlarinin besi bir arada TradePlus’ta"

Hisse senetleri, yatirim fonlari, kira sertifikasi, altin-gümüs ve döviz gibi yatirim araçlarini TradePlus mobil uygulamasiyla kullanicilarin hizmetine sunduklarini ifade eden Uyan, “Kullanicilarimiza sundugumuz hizmetlerimizin kalitesini, teknoloji ve inovasyon odakli çalismalarimizla her geçen gün daha da artiriyoruz. Uygulama ile bireysel veya tüzel tüm kullanicilarimiz yatirim fonlari, hisse senetleri, sukuk (kira sertifikalari), döviz, altin ve gümüs gibi yatirim ürünlerini takip edebiliyor, anlik fiyatlarla islem yapabiliyor ve alis-satis emri verebiliyor. Ayrica, anlik piyasa verileri, görsel haberler, ekonomi takvimi, gelismis grafik teknolojisi ve teknik analiz araçlariyla TradePlus, kullanicilarimizin ihtiyaç duydugu her an kaliteli hizmet sunan dijital bir yatirim merkezi haline geldi” dedi.



Bankanin 2017 yilinda hayata geçirdigi Kuveyt Türk Bankacilik Okulu’nun bundan böyle Kuveyt Türk Akademi olarak yoluna devam edecegini belirten Uyan, sözlerine söyle devam etti: "Akademi ile amacimiz, çagin gerektirdigi donanima ve yetkinliklere sahip olmalari için tüm çalisanlarimiza yeni nesil egitim ve ögrenme yolculugu imkani sunmak. Bitmeyen ögrenme serüveni olarak tanimladigimiz bu yolculukta, egitim ve gelisim yollarini çalisanlarimizla birlikte çiziyor ve bu süreçte onlara eslik ediyoruz. Çalisanlarimizin yani sira ilerleyen dönemde egitimlerimizi daha genis kitlelere açmayi de hedefliyoruz. Dijitaldeki yeni yüzümüz bu hedefimizin ilk adimidir. Akademi’yi yeni ögrenme modellerine göre sürekli gelistirerek, finans alaninda bilgi edinmek isteyen herkese egitim hizmeti sunmaya gayret edecegiz".

Bankaya üç ödül

Bankanin IDC Türkiye Finans Teknoloji Ödülleri’nde üç farkli dalda ödüle layik görüldügünü belirten Uyan, “IDC Finans Zirvesi kapsaminda düzenlenen ödül töreninde, Kuveyt Türk’ün Ar-Ge merkezlerinde tamami yerli mühendislerden olusan bir ekiple yapilan, sube hizmetleri ile ATM pratikligini bir araya getiren ve isaret diliyle isitme engellilere yönelik hizmet de sunan XTM konseptimizle altin; ülkemizin gelecegi çocuklarimiza finansal okuryazarlik yetenegi ve tasarruf kültürü kazandirmak amaciyla gelistirdigimiz Dijital Kâsif ürünüyle de gümüs ödülün sahibi olduk. Ayrica bankanin yüzde 100 istiraki olan Architecht, gelistirmis oldugu Airplatform çözümüyle birincilik ödülüne layik görüldü” diye konustu.



Genel Müdür Uyan, birçok özgün insan kaynaklari uygulamasini hayata geçiren bankanin Great Place to Work Enstitüsü tarafindan insan kaynaklari alaninda düzenlenen Türkiye’nin En Iyi Isverenleri 2021’de de “5000+ Çalisan Sayisi” kategorisinde dördüncü kez “Türkiye’nin En Iyi Isvereni” seçilmesinin ardindan “Finansin En Iyi Isvereni” ödülüne layik görüldügünü de söyledi.

Bankanin gelecekteki yöneticilerini yetistirmeyi amaçladigi MT (Management Trainee) programi da “Top100 Talent Program” yarismasinda, Türkiye’nin en iyi 10 yetenek programi arasinda yer alirken, bankacilik sektöründe de en begenilen ikinci program olma basarisini gösterdi. En iyi isverenler listesinin yani sira inovatif ürün ve hizmetleriyle öne çikan bankaya Global Finance Dergisi tarafindan düzenlenen World’s Best Banks Awards’ta Türkiye’nin En Iyi Islami Finansal Kurulusu ödülü takdim edildi.
Kaynak: İHA