Kizilay'dan 'Her Kan 3 Fidan' Kampanyasi

Türk Kizilayi, yanginlarin kül ettigi ormanlik alanlari yeniden yesertmek için her kan bagisi için üç fidan dikecek.

Kizilay'dan 'Her Kan 3 Fidan' Kampanyasi
Türk Kizilayi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramaza Saygili, bugüne kadar her kan bagisi için bir fidan diktiklerini animsatarak, “Adeta cigerlerimizi yakan orman yanginlarinda küle dönüsen alanlari yeniden yesertmek için Orman Genel Müdürlügü ve Bölge Müdürlügümüz ile yaptigimiz protokol kapsaminda her kan bagisi için 3 fidani toprakla bulusturacagiz” dedi.

Saygili, kan bagisinda bulunan gönüllülerin hem bir can kurtarilmasina vesile olacaklarini hem de ormanlarimizin yesermesine katki sunacaklarini belirterek, “Cennet ülkemizi hep birlikte tekrar yesile büründürmek ve bizlere nefes olmasi için elbirligi ile fidan dikmeye davet ediyoruz” çagrisinda bulundu.

Yeseren her fidanla birlikte umutlarin da yesereceginin altini çizen Ramazan Saygili, sagduyu sahibi tüm vatandaslari bu kampanyaya destek vermeye davet etti. Saygili, Türk milletinin her türlü zor sartta sirt sirta vermeyi bildigini belirterek, “Bu kampanyamizda da halkimizin destegini her zaman oldugu gibi yanimizda hissedecegimizden eminim. Bir kez daha tüm gönüllü kan bagisçilarimiza tesekkür ediyor, kampanyamiza güç vermeye çagiriyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA