Bati Ve Orta Karadeniz Için Kuvvetli Yagis Uyarisi

Bati Karadeniz kiyilari ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, Bartin, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli yagislar bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlügünün son degerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde havanin parçali yer yer çok bulutlu olacagi öngörülüyor.

Karadeniz, Iç Anadolu'nun dogusu, Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Çankiri ve Kahramanmaras çevrelerinde saganak ve gök gürültülü saganak tahmin edilirken, diger yerlerde havanin az bulutlu ve açik olmasi bekleniyor.

Yagislarin, Bati Karadeniz kiyilari ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Bartin'in dogu ve Kastamonu'nun kuzey ilçeleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olmasi tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskini, yildirim, dolu yagisi, heyelan, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve firtina ile ulasimda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.

Hava sicakliklarinin yurdun bati ve güneyinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, iç kesimleri ve dogusunda ise 1-3 derece altinda seyredecegi öngörülüyor.

Rüzgarin genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz'in dogu kiyilariyla ülkenin güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden hafif ara sira orta kuvvette, Güney ve Iç Ege, Bati Akdeniz'in iç kesimleri, Iç Anadolu'nun batisi, Orta Karadeniz kiyilariyla Dogu Anadolu'nun güneydogu kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esecegi tahmin ediliyor.

Kaynak: AA