Bangsamoro Basbakani Ibrahim, Bölgede Kovid-19 Asilamalarinin Etkili Oldugunu Açikladi

Filipinler'in güneyinde yer alan Müslüman Mindanao'da Bangsamoro Özerk Yönetimi'nin (BARMM) Basbakani Haci Murad Ibrahim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilamalarinin bölgede virüsün yayilmasina karsi etki gösterdigini söyledi.

BARMM Basbakani Ibrahim, AA muhabirine bölgede Kovid-19 ile mücadeledeki son gelismelere dair bilgi verdi.

Simdiye kadar 144 bin 153 kisiye asi yapildigini ve bunlardan 91 bin 282'sine tek tozluk Johnson & Johnson asisi uygulandigini aktaran Ibrahim, "Kovid-19 salginini kontrol edebilmek için elimizden geleni yapiyoruz. Allah'a sükür ülke genelinde vakalarin en az oldugu bölgeler arasindayiz." dedi.

Ibrahim, BARMM'nin asi tedarik etmek için bütçe ayirdigini fakat Filipinler hükümetinin asi alimini merkezilestirmesinden dolayi bu bütçeyi Kovid-19 ile mücadele için gerekli olan diger saglik ekipmanlarina kullandiklarini vurguladi.

BARMM'nin simdiye kadar Sinovac, AstraZeneca, Pfizer ve Johnson & Johnson asilarini temin ettigini belirten Ibrahim, merkezi hükümetin birkaç gün içinde Moderna'nin asisini gönderecegini kaydetti.

Simdiye kadar 9 bin 547 kisinin Kovid-19 testinin pozitif çiktigi BARMM'de virüs nedeniyle ölenlerin sayisi 370'e ulasti.

Kaynak: AA