Ayaklari Tutmayan Yavru Yaban Keçisini Evinde Besledi

Adiyaman’da ayaklari tutmadigi için yürüyemeyen yavru yaban keçisini dogada ölüme terk etmeyen Mahmut Baykus, yavru yaban keçisini evinde besliyor.

Ayaklari Tutmayan Yavru Yaban Keçisini Evinde Besledi
Adiyaman merkeze bagli Palanli köyü kayalik bölgede hayvanlari otlatan Mahmut Baykus, sayilari fazla olan yaban keçilerini gördü. Bir süre sonra keçi sürüsü uzaklasti ancak içlerinden bir tanesinin yerinden ayrilmadigini fark etti. Baykus, yaban keçisine dogru yaklastiginda keçinin ön ayaklarinin tutmadigi için hareket edemediginin farkina vardi. Açlik ve susuzluktan ölmemesi için yavru yaban keçiyi kucaklayarak eve getirdi. Ahirda keçiyi besleyen Mahmut Baykus durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Sefligi ekiplerine bildirdi.

Dogada yavru yaban keçisini ölüme terk etmeyen Mahmut Baykus, “Hayvanlari otlatirken yaban keçisinin birisinin sürüden ayrildigini fark ettim. Yanina gittigimde ön ayaklarinin üzerine basamadigini ve ayaklarinin tutmadigini gördüm. Eve getirdim yiyecek ve su verdim. Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Sefligine durumu bildirdim” dedi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Sefligi ekiplerinin daha sonra yarali yaban keçisini teslim alarak, tedavi için Sanliurfa’ya gönderdikleri ögrenildi. Yavru keçinin yüksek bir yerden düstügü için ön ayaklarinin sakat olabilecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA