Alevlerden Kurtulan 'Pamuk' Tavsana Gözleri Gibi Bakiyorlar

Osmaniye merkeze bagli Kazmaca Köyü’nde 28 Temmuz’da baslayip yaklasik 3 gün sonunda tamamen söndürülen orman yangininda alevler arasindan kurtulup hayatta kalmayi basaran bir tavsan, Bozan ailesine sigindi. Renginden dolayi tavsana ‘Pamuk’ adini veren aile, tavsana gözleri gibi bakiyor.

Alevlerden Kurtulan 'Pamuk' Tavsana Gözleri Gibi Bakiyorlar
Merkeze bagli Kazmaca Köyü Meydan Mahallesi’nde 28 Temmuz günü saat 15.15’te baslayan orman yangini rüzgârin da etkisiyle kisa sürede 15 kilometrelik bir alani etkisi altina almisti. Ekiplerin yogun çalismasiyla yaklasik 3 gün içerisinde kontrol altina alinip tamamen söndürülen ve sogutma çalismasi tamamlanan bölgede alevlerin arasindan kaçip hayatta kalmayi basaran bir tavsan Kadirli Ilçesi Karatepe Köyü Çakicilar Mahallesi’nde bag evi bulunan Ergun ve Hacer Bozan ailesine sigindi. Renginden dolayi ‘Pamuk’ adini verdikleri tavsana gözleri gibi bakan Bozan ailesi tavsani elleriyle beslemeyi de ihmal etmiyor.

‘Pamuk’ adini verdikleri tavsaninin baslarda ürkek oldugunu daha sonra kendilerine alistiklarini ifade eden Ergun Bozan, “Yangin bittikten sonra gece saat 00.00 siralarinda baktim yolda beyaz bir sey yatiyor. Köpek midir diye yaklasinca baktim ki tavsan. Ayaklari falan siyahti muhtemel yangin alanindan kaçmis. Komsularin av köpekleri var onlardan korumak için gözüne lamba tutarak yakaladik. Hanim hayvan korumadan birilerine müracaat etmis, telefon numaramizi aldilar. Dönüs yapacaklarini söylemisler. Çok ürkek ama bize de alisti. Marul aldik. Besliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA