TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Asisiz Çalisan Kalmamasi Için Genelge Yaptik'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) tarafindan asi konusunda toplumsal duyarlilik olusturulmasi ve is yerlerinde asisiz eleman çalistirilmamasi için tüm teskilata yeni bir genelge gönderildi.

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Asisiz Çalisan Kalmamasi Için Genelge Yaptik'
Daha önce milyonlarca afis bastirarak 81 ilin tamamina dagitip is yerlerine astiran ve billboard duyurulari yapan TESK, asi için yeni bir genelge hazirlayarak 82 Birlik, 13 Mesleki Federasyon ve 3 bin 200 Oda’ya is yerlerinde asisiz eleman çalistirilmamasi ve asiya azami ölçüde duyarli olunmasi konusunda uyarilarda bulundu.

Ülke genelinde son günlerde hizla artan vaka sayilari ve delta varyantinin bas göstermesi sebebiyle asi olmanin hayati önem tasidigina isaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Geçtigimiz aylarda asi için bir farkindalik kampanyasi baslatarak 2 milyonu askin esnafimiz ile vatandaslarimizin mutlaka asi olmasi gerektigi konusunda uyarida bulunmak adina milyonlarca afis bastirarak 81 ilin tamamina dagitmis ve billboardlarda asinin önemine dair duyurular yapmistik. Ancak su an hizla artan vaka sayilari ve Delta varyantinin ülke genelinde yayilmasi esnaf ve sanatkarlar camiasinda yeni bir kapanma endisesi olusturdu. Pandemiden dolayi bir buçuk yildir ayakta kalma mücadelesi veren esnafimiz tam rahata kavusacak derken yeni bir kapanmaya tahammül edemez. Vaka sayilarini düsürmenin ve salgindan kurtulmanin en önemli adimi asi olmaktir. Bunun için TESK olarak is yerlerinde asisiz eleman çalistirilmamasi, maske ve sosyal mesafe kurallariyla birlikte gelen müsterilerde HES Kodu ile asi sorgulamasinin yapilmasi hususunda yeni bir genelge hazirlayarak teskilatimizin tüm birimlerine gönderdik” dedi.

Kaynak: İHA