Selin Izleri Sular Çekilince Ortaya Çikti

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Ormanli Beldesinde yogun yagis sonrasi olusan selin tahribati sular çekilince ortaya çikti.

Selin Izleri Sular Çekilince Ortaya Çikti
Ormanli Beldesinde etkili olan siddetli yagis, sele neden olurken esnaf ve vatandaslar zor durumda kaldi. Derelerde yükselen sularin aniden belde merkezine gelmesi ile bir çok dükkan sular altinda kaldi. Belediye binasi yanindaki alanda park halinde olan otomobiller ve patpat diye tabir edilen tarim araçlari suya gömülürken, selin biraktigi tahribat sular çekilince ortaya çikti. Sabah saatlerinden itibaren esnaf dükkanlarinda temizlik çalismasi yaparken, asfalt ve taslarin yerinden çiktigi görüldü.

Sel felaketinin ardindan Kdz. Eregli Kaymakami ve protokol incelemelerde bulunurken, Kdz. Eregli Belediyesine bagli Itfaiye Müdürlügü ekipleri sel felaketinin ardindan enkazi kaldirmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Ormanli Belediye Baskani Bayram Basol, hasar tespit çalismalarinin yapildigini belirterek açiklamalarda bulundu.

Baskan Basol açiklamasinda, “Yagis siddetini artirarak Ormanli’da afete dönüstü. Kdz. Eregli Kaymakami, AFAD il müdürü, Il Özel Idare Sekreteri gelerek bir kriz masasi olusturduk. Eregli Belediyemiz, Kozlu, Erdemir yetkilileri gece 3’e kadar buradaydi. Suanda 36 is yerimizde sikinti var, sevincimiz meskenlerimizde bir sikinti yok. Can ve mal kaybimiz yok ancak müthis derecede maddi zararimiz var. Karayollari Bölge Müdürümüz, Devlet Su Isleri Bölge Müdürümüz gelerek zarar tespit etmeye çalisiyoruz. 36 is yerimizden 25 tanesi çalisma durumuna girdi. Devlet kurumlarina tesekkür ediyorum. 2014 yilinda belediye baskani oldugumda böyle bir afet yasadim. 5 yildir korktugum basima geldi. Insallah dere islahi konusunda taleplerimiz yerine gelecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA