Selçuk Üniversitesi, Is Dünyasina Önemli Firsatlar Sunuyor

Bilgi birikimi ve teknik alt yapisiyla pek çok alanda öncü olan Selçuk Üniversitesi, is dünyasina da önemli firsatlar sunuyor.

Selçuk Üniversitesi, Is Dünyasina Önemli Firsatlar Sunuyor
Selçuk Üniversitesi Teknokent ile otomotiv yedek parça imalatinda faaliyet gösteren Yumak Air Brake Systems arasinda imzalanan is birligi protokolü ile üniversite - sanayi is birligi kapsaminda Selçuk Üniversitesi bünyesindeki nitelikli is gücünün sanayiye kazandirilmasi amaçlaniyor. Protokolle, Selçuk Üniversitesinde egitim gören ögrencilerin elde ettikleri akademik bilgileri firma bünyesinde uygulamaya koyarak yetkinlik ve kapasitelerinin gelistirilmesi, firma ile ortak staj programlarinin düzenlenmesi ve ilgili alanlarda birlikte hareket edilmesi hedefleniyor. Isbirligi protokolünün imzalarini, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve Yumak Air Brake Systems Genel Müdürü Eymen Yumak atti. Programa Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, Genel Müdür Yardimcilari Cem Ünal ve Ahmet Riza Balim, Teknokent Proje ve Is Gelistirme Uzmani Aykut Alçayir da katildi.



“Daha güçlü bir türkiye için gayret ediyoruz”

Üniversite - sanayi is birliginin güçlendirilmesi noktasinda imzalanan protokolün oldukça önemli oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Konya’nin ihtiyaç duydugu bilimsel destegi saglamaktan, Ar-Ge çalismalariyla is dünyasina katki vermekten mutluluk duyuyoruz. Ögrencilerimiz, sizin bilgi birikiminizden faydalanabilecek. Teknokent, bizim sanayiye açilan yüzümüz. Sanayi ile üniversiteyi bulusturdugumuzda, dünyada söz sahibi sirketlere sahip olan Konya, daha da büyüyecek. Üniversite ile sanayiyi birlestiren en kolay yol, Teknokent. Karsilikli bilgi alisverisi ile ülkemiz daha da güçlü hâle gelecek. Selçuk Üniversitesi, YÖK siralamalarinda kimya ve gida güvenliginde Türkiye’de ilk 3’te, otomotivde de ilk 10’da yer aliyor. Alt yapisini güçlendiren ve takip edilen bir Üniversitesi hüviyeti kazanan Selçuk Üniversitesini daha iyi yerlere tasimak için gayret ediyoruz. Görevi devraldigimiz günden itibaren gecemizi gündüzümüze katarak ögrencilerimizin daha kaliteli egitim almasi için çabaliyoruz. Sanayideki ara eleman ihtiyacinin karsilanmasi adina adimlar atiyor ve daha güçlü bir Türkiye için gayret ediyoruz” dedi.



“Üniversite - sanayi isbirligine büyük önem veriyoruz”

1978 yilinda kurulan firmalarinin, Subat ayindan itibaren 3 vardiya sistemi ile çalismaya basladigini belirten Yumak Air Brake Systems Genel Müdürü Eymen Yumak da, “Yaklasik 600 çalisanimiz var. Yatirimlarimiz devam ediyor. Yilsonunda kapasitemizi daha da artiracagiz. Üniversite - sanayi is birligine büyük önem veriyoruz. Teknokent araciligiyla önemli kazanimlar elde ettik. Teknokent bünyesinde Yumak Inovasyon adinda sirketimiz bulunuyor. Nitelikli personele çok ihtiyacimiz var. Bu noktada üniversitedeki ögrenciler, kurumumuzdaki imkânlardan yararlanabilir. Sehrimizin köklü üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi ile is birligi yapmak bize mutluluk veriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA