Milli Egitim Bakanligi'nin 'Telafide Ben De Varim' Egitim Süreci Mardin'de Basladi

Milli Egitim Bakanliginin ’Telafide ben de varim’ egitim süreci Mardin’de baslarken, 21 Haziran-2 Temmuz arasinda basvurularin alindigi etkinliklere, ögretmenler ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Milli Egitim Bakanligi'nin 'Telafide Ben De Varim' Egitim Süreci Mardin'de Basladi
Mardin’de 5 bin ögrenci etkinliklere katilmak için basvuruda bulundu. Il genelinde ögrencilerin yani sira ögretmenlere yönelik 25 ayri egitim planlanirken Halk Egitimi Merkezlerince de velilere yönelik kurslar düzenlenecek.

5 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasinda devam edecek olan ’Telafide ben de varim’ programiyla, ögrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve akademik gelisimlerinin artirilmasi hedefleniyor. Gönüllülük esasina göre ögretmen, ögrenci ve velilere yönelik egitim faaliyetlerini içeren program; fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alani olmak üzere dört ana temaya uygun planlandi. Mardin’de projenin ilk programi Artuklu Okay Yasar Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirildi.

Bazi ögrenciler, il milli egitim müdürlügü tarafindan getirilen robot esliginde de Mardin yöresine özgü olan Reyhani oyununu oynadi.

Programa, Mardin Il Milli Egitim Müdürü Memet Polat, Artuklu Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA