Kusadasi Belediyesi'nde 7'Den 70'E Tiyatro Egitimleri Basladi

Kusadasi Belediye Tiyatrosu’nun yeni dönem egitimleri basladi. Erkan Yücel Sahnesi’nde verilen egitimlere çocuk, genç ve yetiskin kursiyerler katiliyor.

Kusadasi Belediyesi'nde 7'Den 70'E Tiyatro Egitimleri Basladi


Sanata ve sanatçiya deger veren Kusadasi Belediye Tiyatrosu, yeni dönem egitimlerine basladi.

Kusadasi Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan tarafindan verilen egitimlerde 8-13 yas arasi kursiyerler Çarsamba günü, 15-18 yas kursiyerler persembe, yetiskinler ise pazartesi ve persembe günleri egitim görüyor. Eylül ayina kadar sürecek olan tiyatro egitimleri kapsaminda kursiyerlere, oyunculuk, diksiyon, dogaçlama, vücut egitimi ve dans dersleri veriliyor.

Kusadasi Belediyesi’nin gençlere ve sanata her zaman önem verdigini belirten kursiyerlerden Eylül Yörük, “Ileride iyi bir oyuncu olmayi hedefliyorum. Bu nedenle Kusadasi Belediyesi’nin biz gençlere sundugu bu firsati degerlendirmek istedim. Kusadasi’nda çok güzel seyler oluyor. Kusadasi Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum" dedi.



Amaçlarinin çocuklara tiyatroyu sevdirmek oldugunu ifade eden Kusadasi Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan ise "Pandemi nedeniyle sanatsal çalismalar bir süre yapilamadi. Normallesme sürecine geçilmesiyle biz de Kusadasi Belediyesi olarak her kesime tiyatroyu sevdirmek ve gelecekte iyi tiyatro sanatçilari yetistirmek için egitimlere yeniden basladik. Tiyatro egitimiyle kursiyerler hem sosyallesiyor hem de kendilerine güvenlerini kazaniyorlar. Disiplinli bir tiyatro egitiminin ardindan tiyatroya gönül vermis olan kursiyerler, sahneye çikarak performanslarini sergileyecekler" dedi.

Kaynak: İHA