KKTC'de Günlük Vaka Sayisinda Yeni Rekor

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) korona virüs salgininda 110’u yerel olmak üzere 133 yeni vakanin tespit edilmesi ile toplam vaka sayisi 8 bin 734’e ulasti. Ülkede salginin basindan bu yana en yüksek günlük vaka kayitlara geçti.

KKTC'de Günlük Vaka Sayisinda Yeni Rekor
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Covid-19 vakalari artmaya devam ederken, salginin basindan bu yana en yüksek günlük vaka kayitlara geçti. KKTC Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, son 24 saatte yapilan test sayisinin 13 bin 761 oldugu duyurularak, 110’u yerel olmak üzere toplam 133 yeni vakanin tespit edildigi aktarildi. Bakanlik, vakalardan 3’ünün havayolu ile ülkeye geldigini, 20’sinin ise daha önce tespit edilen vakalar ile temasli oldugunu ve gözetim altinda bulunduklarini kaydetti.

KKTC’de toplam vaka sayisi 8 bin 734’e ulasirken, salginin basindan bu yana Covid-19 nedeni ile 35 kisi hayatini kaybetti.

Vakalardan 40’inin baskent Lefkosa, 51’inin Girne, 13’ünün Gazimagusa, 5’inin Güzelyurt ve 1’inin Iskele’de tespit edildigi bildirildi.

KKTC’de artan korona virüs vakalari nedeni ile yeniden kisitlamaya gidilmesi beklenirken, Saglik Bakanligi Bulasici Hastaliklar Üst Komitesi’nin verecegi kararlari bekliyor.
Kaynak: İHA