BAL-GÖÇ Onursal Baskani Turhan Gençoglu'ndan Bulgaristan Seçimlerine Katilim Çagrisi

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi (BAL-GÖÇ), Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, 11 Temmuz'da gerçeklestirilecek Bulgaristan milletvekili seçimlerinde Türkiye'de yasayan çifte vatandaslarin oy kullanmasi için çagrida bulundu.

BAL-GÖÇ'ten yapilan yazili açiklamada görüslerine yer verilen Gençoglu, "Soydaslarimizin ve çocuklarinin gelecegi açisindan çok önem tasiyan bu seçimlere gereken ilgi ve katilimin yüksek olmasi hepimiz için büyük önem arz ediyor. Vatandaslarimizi, üyelerimizi, 11 Temmuz'da sandik basinda olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandi.

Gençoglu, 350 bine yakin çifte vatandasin oldugu Türkiye'de bulunan seçmenlerin oy kullanmalarinin kolaylastigini ve sandik sinirlamasinin kaldirildigini vurguladi.

Konfederasyonlarin, federasyonlarin ve derneklerin bu süreçte çok degerli çalismalara da imza attigini gördüklerini belirten Gençoglu, "Bu çalismalar, 11 Temmuz günü yapilacak seçimlerde büyük fayda saglayacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Oy kullanacak vatandaslarin geçerli pasaport ve kimlik kartina (liçna karta) sahip olmasi gerektigini hatirlatan Gençoglu, sunlari kaydetti:

"Seçimlerin komsumuz, dostumuz, ortak çikarlarimiz olan Bulgaristan için hayirlara vesile olmasini diliyorum. Seçimlerde Türkiye’den güçlü bir destegin çikmasi için tüm çifte vatandaslara büyük görev düsüyor. Bu seçim, Bulgaristan Türklerinin hak ve hukuklarinin güçlü bir sekilde korunabilmesi için büyük önem tasiyor. Dünyada esi ve benzeri görülmemis bir mezalim ve asimilasyon politikasi ile bulunduklari topraklardan kopartilarak zorunlu göçe tabi olan bu kardeslerimizin bulunduklari ülkelerde hiçbir engel ve kisitlamaya tabi olmadan demokratik bir ortamda oylarini kullanilabilmeleri için sandik baslarinda tüm önlemlerin saglanacagina dair inancimizin tamdir."

Kaynak: AA