Bakan Dönmez Bilecik'ten Muhalefete Yüklendi, 'Laf Çok, Icraat Sifir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, hizmette durmadan devam edeceklerini belirterek, "Digerleri gibi yalan, iftira üzerine bir siyaset kurgulamayacagiz. Is lafa gelince, yalan yanlis bir sürü söylemlerle milletin kafasini karistirmasini iyi biliyorlar, ama icraata gelince sifir" dedi.

Bakan Dönmez Bilecik'ten Muhalefete Yüklendi, 'Laf Çok, Icraat Sifir'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, bir takim ziyaretler, açilislar ve temel atma törenlerine katilma üzere Bilecik’e geldi. Bakanlar Dönmez ve Pakdemirli ilk olarak Bilecik Valiligini ziyareti ardindan AK Parti Bilecik Il Baskanligi binasina geçti. Burada bir açiklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Son 20 yilda 2 milyar lira civarinda bir yatirim hizmeti almis bir ilimiz, bizim alanla alakali olarak söylüyorum. Bu az bir rakam degil, yani enerji basta olmak üzere madencilik sektörleri basta olmak üzere, ciddi bir yatirim yapmisiz. Kendi alanimizla alakali olarak en belirgin hizmetlerden birisi dogalgazimiz. Hamdolsun Bilecik’te dâhil olmak üzere 81 ilin tamamina dogalgaz götürdük. Sayin Cumhurbaskanimizin meshur bir sözü var, ’Batida ne varsa Doguda olacak, Kuzeyde ne varsa Güneyde o olacak’. Biz de o kapsamda, 7/24 durmadan kosarak hizmetimize devam ediyoruz. Meshur bir sözde ’Ask ile kosan yorulmazmis’ diyerek, biz de yorulmuyoruz insallah" dedi.



" Bizim birinci görevimiz, vatandasimizin mutlulugu ve memnuniyeti"

Türkiye’de önlerinde büyük imtihanlar oldugunu anlatan Bakan Dönmez, "Ilk imtihanimiz 2023’ünün Haziran ayinda Cumhurbaskanligi seçimleri ve genel seçim olacak. Hemen takip eden bir yil içerisinde de yerel seçimler olacak. Dolayisiyla bir seçim maratonuna dogru hizlica yaklasiyoruz. Daha önceki seçimlerde almis oldugumuz sonuçlari kendi içimizde degerlendirecegiz. Eksik, fazla ne yapmisiz not etmemiz gerekiyor. Daha iyi yapabilmek için çalismak gerekiyor. Ben sik sik söylüyorum, Bizim birinci görevimiz, vatandasimizin mutlulugu ve memnuniyeti. Simdi bunu özel sektör müsteri memnuniyeti olarak adlandiriyor. Biz kamu çalisanlari olarak, vatandas memnuniyeti diye biliyoruz yani kamu hizmetlerinde, vatandasimizin duymus oldugu memnuniyeti tanimlamak için. Ama genelde herhalde sunu desek, kamu özel ayrimi yapmaksizin, bu cografyada yasayan insanlari mutlu etmek için çalisiyoruz, desek herhalde en dogrusu bu olur. Onun için de Türkiye genelinde yapilan mutluluk anketlerini yakindan takip etmek lazim. Ilimiz kaçinci sirada, niye mutlu niye mutsuz, bunlara da bakmak lazim. Genellikle Bilecik, Türkiye ortalamasinin biraz üzerinde, bu güzel, sevindirici. Ama ilk siralarda da olabilirdi, ona da bakmak lazim. Mutlulukla alakali 3 sey üzerinde durulur, niçin mutlusun sorusunun cevabi. 1’incisi saglik, eger saglikliysa bir insan kendini mutlu hissediyor. Ikinci neden sevgi, yani sevmek ya da sevilmek. 3’üncü neden bakin hala ekonomik nedenler yok, 3 neden de basari, bir insan kendini basarili görmüsse, mutlu hissediyor" dedi.



"Pandemi döneminde biz hiçbir hastamizi hastanemizin kapisindan çevirmedik"

Bakan Dönmez, konusmasinin devaminda, "Gelismis denen ülkelerle kiyasladigimizda, hamdolsun biz hiçbir hastamizi hastanemizin kapisindan çevirmedik. Hepsine müdahale ettik. Hastaneye müracaat edenler veya vaka ve ölüm oranlarina baktigimizda da yine dünyada görece çok daha iyi durumda oldugumuzu söyleyebiliriz. Bilecik’te de tam pandemi öncesi yeni hastanemizin devreye girmesi de o açidan sans diyebiliriz. Bu süreci o anlamda daha rahat atlatmis olduk. Tabi kontrollü bir normallesme içerisindeyiz. Gönül ister ki, daha hizli bir sekilde bu beladan kurtulalim ve bu maskelerin arkasindan degil, yüz yüze görüsebilirim, daha sik bir araya gelebilirim. Herkes gibi bizler de özledik. Insallah ben bu asilama süreci ile birlikte, bu sürecin çok daha hizli bir sekilde atlatilacagi kanaatindeyim" dedi.



"Is lafa gelince milletin kafasini karistirmasini iyi biliyorlar, ama icraata gelince sifir"

Bakan Dönmez son olarak, "Biz hizmet ve siyasete devam edecegiz, digerleri gibi yalan, iftira üzerine bir siyaset kurgulamayacagiz. Nitekim muhalefetten almis oldugumuz belediyelerde, baskanlarimizin ortaya koymus oldugu performans, orada yasayan hemserilerimiz ve kentlilerimizin takdirini kazanmis durumda. Tam tersine, bizden muhalefete geçen yerlerde sunu görüyoruz, birakin yeni bir ise, yatirima, hizmete baslayip bitirmeyi, mevcut biraktiklarimizi korumaktan ve onlari yönetmekten aciz durumdalar. Bunu Türkiye’nin hemen her yerinde görebilirsiniz. Muhalefetin bu anlamda yerel yönetimlerde, yönetememe sorunu var. Is lafa gelince, yalan yanlis bir sürü söylemlerle milletin kafasini karistirmasini iyi biliyorlar, ama icraata gelince sifir. Insallah önümüzdeki dönemde, kalan 2 yillik süreyi çok iyi degerlendirmek suretiyle, bir seçimi daha galibiyet ve zaferle sonuçlandiracagimiza inaniyorum. Burada tabi ki, il yönetimine, mahalle baskanlarina varincaya kadar, sandik müsahitlerine varincaya kadar, büyük görevler düsüyor" dedi.

Kaynak: İHA