Üroloji Uzmani Prof. Dr. Altinova, Iyi Huylu Prostat Büyümesinin Tedavisi Hakkinda Bilgi Verdi

Medicana International Ankara Hastanesi Üroloji Uzmani Prof. Dr. Serkan Altinova, ilerleyen yasla paralel olarak prostat hastaliklarinin görülme sikliginin arttigini açikladi. Idrar yapmayi zorlastiran iyi huylu prostat büyümesinin fiziksel sagligin yaninda erkekleri psikolojik olarak da etkisi altina aldigini ifade eden Altinova, hatta cinsel yasamlarini da olumsuz etkiledigi bilgisini verdi.

Üroloji Uzmani Prof. Dr. Altinova, Iyi Huylu Prostat Büyümesinin Tedavisi Hakkinda Bilgi Verdi
Prostat hastaliginin tedavisinde kullanilan yöntemlerden bahseden Prof. Dr. Altinova, iyi huylu prostat büyümesinde de yeni teknolojilerin kullanildigindan bahsetti. Bu hastaligin tedavisinde son yillarda lazer teknolojisindeki ilerlemeler sonucunda gelistirilen Holmiyum lazerle prostat enükleasyonu denen kapali sistemle ameliyat yöntemi oldugunu belirten Prof. Dr. Serkan Altinova, iyi huylu prostat büyümesi ameliyatlarinda kullanilan yeni teknolojilerden biri oldugunu ifade etti.

Hatta altin standart haline gelmis bir yöntem olan holep, hem tedavi basarisi hem de yan etkilerin az olmasi yönünden çok etkili bir tedavi yöntemi oldugunu vurguladi.

Islem sonrasi kisa sürede normal hayata dönülüyor

Prof. Dr. Serkan Altinova, yasi ilerleyen erkeklerin en büyük sorunu olan prostat büyümesinin çözümü için en çok tercih edilen, günümüzün en modern ve basarili tedavi yöntemi olan ’holepi’yi önerdi. Prof. Dr. Serkan Altinova, lazerle prostat ameliyati sirasinda hastanin vücuduna kesi açilmadigindan daha az kanamanin oldugunu, hastaneden kisa sürede çikabildigini, sondanin daha erken çekildiginin, dokularin patolojik olarak incelenmesine imkan verdigine (Bazi lazer yöntemlerinde bu imkanin olmadigini), büyük prostatlarda uygulanabileceginin (Açik ameliyata gerek kalmayabilir), doku derinligi düsük oldugu için sinirlere hasar oraninin etkisi düsük oldugu için ereksiyonun az etkilendigini açikladi.

Altinova, lazerle prostat ameliyati islemini gerçeklestiren kisilerin kisa bir sürede normal hayatlarina hizli dönüs yapabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA