Türkiye'deki Suriyeli Mülteciler Kurban Bayrami Için Evlerine Dönmeye Basladi

Kurban Bayrami nedeniyle Türkiye’deki Suriyeliler, Bab El-Hava Sinir Kapisi’ndan geçerek Suriye’ye ulasmaya basladi.

Türkiye'deki Suriyeli Mülteciler Kurban Bayrami Için Evlerine Dönmeye Basladi
Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla Türkiye’deki Suriyeliler, Türkiye - Suriye arasindaki Bab El-Hava Sinir Kapisi’ndan geçerek evlerine dönmeye basladi.

Sabahin erken saatlerinden itibaren ülkesinde bayrami geçirmek isteyen çok sayida Suriyeli, geçis için siraya girdi. Resmi islemleri tamamlanmasinin ardindan Suriyeliler, Türkiye’den Suriye’ye yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsaminda 20 kisilik gruplar halinde giris yapti.

Suriye tarafindaki Bab El-Hava Sinir Kapisi Medya ve Halkla Iliskiler Ofisi Direktörü Mazen Allus, “Bayramda yaklasik 35 bin Suriyelinin Bab El-Hava Sinir Kapisindan Suriye’ye giris yapmasi bekleniyor. Suriyelilerin geçisleri bugünden itibaren 18 Temmuz’a kadar devam edecek” ifadelerini kullandi.

Türkiye’de ikamet eden Suriyeli mülteci Radwan Al-Homsi ise, “Türkiye, Bab El-Hava Sinir Kapisi’ndaki yetkililer bayram tatili için geçislere izin verdi. Suriyeliler bu habere sevindiler, çünkü 2 yil önce korona virüs salgini nedeniyle Suriye’ye gidemediler ve evlerinde bayram tatillerini geçiremediler. Bugün Suriye’ye girisin ilk günüydü. Türkiye ve Suriye taraflari Suriye’ye giris için prosedürleri kolaylastirdi” dedi.

Kaynak: İHA