Türkiye Adalet Akademisi Ile Azerbaycan Adalet Akademisi, Egitim Alaninda Is Birligi Yapacak

Türkiye Adalet Akademisi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Adalet Bakanligi Adalet Akademisi arasinda Azerbaycanli hakim ve savcilarin egitimine yönelik is birligi protokolü imzalandi.

Türkiye Adalet Akademisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Akademi Baskani Muhittin Özdemir baskanligindaki heyet, Azerbaycan'da çalisma ziyareti gerçeklestirdi.

Bu kapsamda, Azerbaycan Cumhuriyeti Adalet Bakanligi Adalet Akademisi Baskani Elçin Khalefov ile Türkiye Adalet Akademisi Baskani Özdemir, Azerbaycanli hakimler, savcilar ve hakim, savci adaylarinin Türkiye'de egitim almasini da kapsayan is birligi protokolünü imzaladi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Adalet Bakani Fikret Mammadov, imza töreninde yaptigi konusmada, iki ülke arasindaki is birliginin gelistirilmesinden memnuniyet duyuldugunu belirtti.

Bakan Mammadov, sunlari kaydetti:

"Dostluk ve kardeslik münasebetimiz, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Azerbaycan'in sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.' sözü ve Azerbaycan halkinin umummilli lideri Haydar Aliyev'in 'Bir millet iki devlet' prensibiyle devam edecektir. Bu iliskilerin sürmesinde Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çok önemli rolü vardir. 44 gün vatan muharebesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani basta olmak üzere Türk halkinin ve bütün yüksek resmi sahislarin, özellikle de Adalet Bakani Abdulhamit Gül'ün manevi ve siyasi destegi için tesekkür ediyorum."

Türkiye Adalet Akademisi Baskani Muhittin Özdemir de birbiriyle daima dayanisma içinde olan Azerbaycan ve Türkiye'nin iliskisinin Susa Beyannamesi ile tarihi zirveye çiktigini ifade etti.

Özdemir, kardes ülke olan Azerbaycan'in hakim ve savcilarinin egitimlerinde Türkiye'den destek alacak olmasindan memnuniyet duyduklarini, protokolle tecrübelerin karsilikli paylasilacagini belirtti.

Kaynak: AA