Turkcell, Boyut Grup Enerji'nin Hisselerinin Satin Alinmasiyla Ilgili Pay Devir Sözlesmesini Imzaladi

Turkcell'in yüzde 100 istiraki olan Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satis Ticaret AS (Turkcell Enerji), Boyut Grup Enerji Elektrik Üretim ve Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Boyut Grup Enerji) hisselerinin tamaminin satin alinmasina iliskin olarak pay devir sözlesmesi imzaladi.



Turkcell Iletisim Hizmetleri tarafindan Kamuyu Aydinlatma Platformu'nda (KAP) yapilan açiklamada, sirketin yüzde 100 istiraki olan Turkcell Enerji tarafindan, Boyut Grup Enerji hisselerinin tamaminin satin alinmasina iliskin olarak pay devir sözlesmesinin imzalandigi bildirildi.

Söz konusu islemin bedelinin 29,6 milyon dolar oldugu aktarilan açiklamada, hisse senetlerinin devrinin ilgili mercilerden alinacak izinler ve ön sartlarin tamamlanmasi sonrasinda gerçeklestirilecegi kaydedildi.

Açiklamada, "Boyut Grup Enerji'nin net borçlari sonrasinda Sirketimizden nakit çikis 11,5 milyon dolar olarak gerçeklesecektir. Bu tutarin 500 bin dolar olan bölümü anlasma tarihinden 2 yil sonra gerçeklesecektir." ifadelerine yer verildi.

Boyut Grup Enerji'nin 18MW mekanik üretim gücüne sahip olan Izmir Çesme'de kurulu Karadag Rüzgar Enerji Santralini bünyesinde bulundurdugu belirtilen açiklamada, 2016 yilinda devreye alinan santralin lisans süresinin 2057'de sona erecegi aktarildi.

Santralin 2026 sonuna kadar devlet alim garantisi mevcut olup, 2021-2026 yillari arasinda beklenen yillik gelirinin yaklasik 5 milyon dolar oldugu vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Turkcell Enerji, Enerjicell markasiyla tüm Türkiye'de bireysel ve kurumsal serbest tüketici kapsamindaki elektrik tüketicilerine hizmet vermektedir. Turkcell Enerji bünyesinde yapilacak bu satin alma ile, enerji tüketimimizi kendi kendimize ve yenilenebilir kaynaklardan karsilayarak, odagimiza aldigimiz sürdürülebilirlik inisiyatifinin güçlendirilmesi amaçlanmistir. Ayrica Turkcell olarak 2030 itibariyla elektrik tüketimimizin tamamini yenilenebilir kaynaklardan karsilama ve 2050 itibariyla karbon nötr bir sirket olma hedeflerimize dogru bir adim daha atmis olduk. Satici sirket ile Sirketimiz arasinda yönetim, denetim, sermaye bakimindan dolayli veya dolaysiz bir iliski yoktur. Pay devri ile ilgili müzakere süreci yatirimcilarin yatirim kararini ve pay degerini etkileyebilecek nitelikte olmasi nedeniyle, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Özel Durumlar Tebligi'nin 6'nci maddesi kapsaminda 19 Subat 2021 tarihli Yönetim Kurulu karariyla pay devir sözlesmesini imzalanincaya kadar ertelenmistir."

Kaynak: AA