Turan Hançerli Açiklamasi 'Avcilar'in Kentsel Dönüsümde Destege Ihtiyaci Var'

Avcilar Belediyesi Temmuz ayi Meclis toplantisinda konusan Belediye Baskani Av. Turan Hançerli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a seslenerek “2 yildir Avcilar’da kentsel dönüsüm çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Ancak destege ihtiyacimiz var. Fikirtepe’ye 5 milyar harcandi, bize de hemen verilebilir. Sifir faiz uygulanabilir” dedi.

Turan Hançerli Açiklamasi 'Avcilar'in Kentsel Dönüsümde Destege Ihtiyaci Var'
Istanbul Avcilar Belediyesi, temmuz ayi meclis toplantisi korona virüs tedbirleri kapsaminda Avcilar Belediye Baskanligi binasinda gerçeklesti. CHP’li belediye tarafindan dün saat 16.00’da düzenlenen toplantida Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli, konusmasinda deprem gerçegine defalarca kez vurgu yaparak ilçenin kentsel dönüsümü konusunda hem baskan olarak hem de Avcilar halki adina destek beklentisi oldugunu açikladi.



“Avcilar, dayanikli kent olma yolunda ilerliyor. Ancak Avcilar’in destege ihtiyaci var”

Avcilar Belediye Baskani Avukat Turan Hançerli, “Geçtigimiz günlerde Cumhurbaskanimizin gerek meclisteki grup toplantisinda ve gerekse gençlerle yaptigi toplantida Kanal Projesi’yle depreme güvenli yapi insasini birlestiren bir açiklama yapti. Tabii Avcilardaki riskli yapilarin da bu sekilde çözülebilecegine iliskin görüs beyan etti. Buradan cumhurbaskanimiza Avcilar Belediye baskani olarak, birkaç cümle ifade etmek istiyorum. Avcilar yüzlerce yili askin tarihi ile kültürüyle oturmus yerlesmis bir kent. Kendi degerleri ve özel durumu var ve elbette Avcilar Istanbul’un ilçeleri gibi Türkiye’mizin neredeyse yüzde 80’i gibi deprem bakimindan belirli riskler tasiyor ve bu riskler yüzlerce yildir biliniyor. Koca Sinan, Mimar Sinan depremi dikkate alarak yapilarini yapiyor. 1999 yili itibariyla deprem gerçegiyle adeta tanistik. Aradan geçen 20 yil içerisinde çok ciddi bir gelisme olmadigini biliyoruz. Avcilar yenilenmeye, dönüsmeye, güvenli konutlar insa etmeye basladi.

Hizla ilerliyor, bu konuda gerçekten destege ihtiyacimiz var, gerçekten katkiya ihtiyacimiz var. Hem de acil ve hizli ihtiyacimiz var. Özellikle bu kriz döneminde Avcilar halkinin hizli yenilenme ve hizli dönüsüme ciddi destege ihtiyaci var. Ne zaman yapilacagi, bitecegi belli olmayan projeleri bekleyemeyecegini, bu projenin baska bir projenin malzemesi olmayacak kadar önemli oldugunu, Avcilar halkiyla birlikte güçlü ve dayanikli bir kent insasi ile var gücümüzle çalistigimizi, bu konuda somut ve hemen simdi destek talebimizi buradan saygilarimizi iletmek isteriz. Destek ne olabilir sorusuna, onlarca yol var. Sifir faiz olabilir, bu konuda halk çok hizli dönüsebilir. Avcilar halki yerinde dönüsümü çok sevdi ve yerinde dönüsümü istiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA