Sorgun Halk Egitimi Merkezi 'Kurban Kesim Elemani' Kursu Açti

Sorgun Halk Egitimi Merkezi, Ilçe Müftülügünün talebi dogrultusunda, "Kurban kesim elemani kursu" açti.

Halk egitimi merkezinde düzenlenen kursta Ilçe Müftüsü Mustafa Kayis, Is Sagligi ve Güvenligi Uzmani Abit Ates, Veteriner Hekim Sefa Güzel, kurban kesiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda kursiyerlere bilgi verdi.

Ilçe Müftüsü Kayis, Islam dininin en kutsal günlerinden biri olan Kurban Bayrami'nin yaklastigini ve vatandaslari bir kurban telasi aldigini belirtti.

Özellikle kurban kesimi sirasinda acemi kasaplarin hem dini hem de teknik bakimindan hos olmayan görüntülere neden olduklarini dile getiren Kayis, "Kurban edilecek hayvanin saglikli, azalari tamam, besili olmasi hem ibadetin amaçlarina hem de saglik kurallarina uygun düser. Kurban, kesim yerine eziyet vermeden götürülmelidir. Kesilecegi zaman da kibleye karsi ve sol tarafi üzerine yatirilmalidir. Elinden geldigince her mükellefin kurbanini kendisinin kesmesi uygun olur, degilse bir baskasina vekalet verip kestirir." dedi.

Kayis, kurban keserken, çevre temizligi ve ekolojik dengenin korunmasi için gerekli tedbirlerin alinmasi gerektiginin de altini çizdi.

Kursa katilan 25 kursiyere kurban kesim teknikleri, is sagligi ve güvenligi gibi konular hakkinda bilgi verildi.

Kaynak: AA