Son 24 Saatte Korona Virüsten 37 Kisi Hayatini Kaybetti

Saglik Bakani Fahrettin Koca, son 24 saatte 37 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini, 5 bin 299 yeni vakanin oldugunu açikladi.

Son 24 Saatte Korona Virüsten 37 Kisi Hayatini Kaybetti
Saglik Bakani Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Salginin seyri degisiyor. Asi ile toplumsal bagisiklik saglanana kadar mücadele devam edecek. Yarini bugünden güvence altina alalim. Henüz asinizi olmadiysaniz lütfen acele edin" dedi.

Saglik Bakanligi tarafindan Türkiye’nin yeni korona virüs tablosu açiklandi. 6 Temmuz’da açiklanan 24 saatlik verilere göre 5 bin 299 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 37 oldu. Bir günde toplam 226 bin 651 test yapilirken, iyilesen hasta sayisi 4 bin 446 olarak kaydedildi. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tabloda, asilama verilerine de yer verildi.

En az 1 doz asi olmus 18 yas üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz asilama ortalama yüzde 58,92 oldu. 2. doz ortalamasi yüzde 25,84 olurken, 1., 2. ve 3. doz asisini olan vatandas sayisi toplamda 54 milyon 541 bin 27’e yükseldi.

Asilamada ilk sirada Mugla var

Verilerde, asilamada önde giden illere de yer verildi.

Bakanligin tablosuna göre yüzde 80,3 ile Türkiye’de en çok asilamanin gerçeklestirildigi Mugla’yi Kirklareli, Çanakkale, Edirne, Balikesir, Eskisehir, Amasya, Aydin, Bilecik, Izmir takip etti.

En düsük asilama Siirt’te

Bakanligin tablosuna göre yüzde 27,8 ile Türkiye’de en az asilamanin gerçeklestirildigi Siirt’i sirasiyla Bitlis, Sanliurfa, Mardin, Mus, Diyarbakir, Sirnak, Batman, Agri ve Bingöl takip etti.
Kaynak: İHA