Skolyoz Hastasi Elanur Sifayi Sivas'ta Buldu

Dogustan skolyoz egriligi olan 9 yasindaki Yagmur Ela, Sivas’ta yapilan ameliyatla sagligina kavustu.

Skolyoz Hastasi Elanur Sifayi Sivas'ta Buldu
Sivas’ta 9 yasindaki Yagmur Ela, solunum sikintisi çekmeye baslayinca ailesi tedavi ettirmek için arayisa girdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahi Klinigine gelen Yagmur Ela, yapilan muayene ve tetkikleri sonucunda ameliyat edilmeye karar verildi.

Ameliyati gerçeklestiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dali Baskani Ünal Özüm tarafindan ameliyati gerçeklestirilen Yagmur Ela’nin sagligina kavustu.

“Sadece bazi büyük merkezlerde yapilabiliyordu’’

Prof. Dr. Ünal Özüm, sadece bazi büyük merkezlerde yapilan bu tür ameliyatlarin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde de yapilmaya baslandigini belirterek, “Çocugumuz 8 yasinda, 9’a girmek üzere. Omurgasinda ciddi egrilik, halk arasinda kamburluk ya da kifoskolyoz, omurgada egrilik diye tanimlanan hastaligi var. Bu hastalikta aslinda ameliyatlari 13-14 yasinda yapmak lazim; ama omurgasi çok egri oldugu için çocugun nefes almasinda ciddi sikinti var. Akcigerde sönme, oturma pozisyonunda çok fazla bozukluk oldugundan erken ameliyat olmasina karar verdik ” dedi.

“Her geçen gün sikintilari artti’’

Yagmur Ela’nin annesi Kudret Güleç ise çocugunun dogustan skolyoz hastasi oldugunu son aylarda nefes darligi da basladigini söyledi.

Yagmur Ela’nin her geçen gün sikintilarinin arttigini buna da çare için Türkiye’nin pek çok yerinde tedavi imkâni aradiklarini belirten Güleç, “Gittigimiz hastanelerde ‘yasi küçük oldugu için yapamayiz, edemeyiz’ dediler. ‘Ameliyat masasinda kalir’ diye çok söyleyenler oldu. En son da sol tarafinda kemik olustu. Sol tarafindaki kemik, akcigere baski yaptigi ve akcigeri parçalayip ölüm riski oldugu söylenildi. MR çekildik ve buraya geldik. Bir de Ünal Hocamiza danisalim dedik. Isinde bir numarali doktor oldugu için ve güvencemiz de kendisine sonsuz olmasi itibariyle basvuru yaptigimizda bizden ve MR, röntgenler ve tomografiler istendi. Ameliyatina karar verildi.

Çok sükür sag salim kucagimiza aldik” diye konustu.

Kaynak: İHA