Siirt'te 'Genç Istihdaminin Tesviki Için Teknik Destek Çalistayi' Düzenlendi

Siirt'te, Dicle Kalkinma Ajansi (DIKA) tarafindan, "Genç Istihdaminin Tesviki için Teknik Destek Çalistayi" düzenlendi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi konferans salonunda düzenlenen çalistayda, insan kaynaklari ve yönetim uzmani Özlem Yurdanur tarafindan yatirimcilara bilgilendirme yapildi.

Iki gün sürecek çalistayin ilk gününde ise alim ve sirket stratejileri ile ilgili bilgilendirme yapan Yurdanur, istihdamin artirilmasi için isletmelerin modern insan kaynaklari yönetim modellerini kullanma ve genç neslin özelliklerini anlama kapasitesini gelistirmeye ihtiyaci duydugunu belirtti.

Projenin Siirt, Mardin, Sirnak ve Batman'da devam ettigini dile getiren Yurdanur, sunlari kaydetti:

"Proje ile is gücü piyasasinda talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkarlik gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirlikleri ve girisimcilik kapasitelerinin artirilmasi hedefleniyor. Proje hedefleri arasinda ayrica gençler için daha fazla ise girisim imkani ve ilerleme rotasi olusturma konusunda isletmelerin sorumluluk almasi, isverenlerin ise alim uygulamalarini ve insan kaynaklari stratejilerini iyilestirmeleri gerekiyor."

Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Abdulkadir Demirhan da oda ev sahipliginde düzenlenen programin verimli geçtigini söyledi.

Egitim sonunda katilimcilara sertifika verilecek.

Çalistaya, KOSGEB Il Müdürü Ömer Erkiliç da katildi.

Kaynak: AA