Samet Zili Açiklamasi 'Günes Isiklarindan Saçlarinizi Koruyun'

Yaz aylarinin gelmesi ile cildin yaninda saçlarin da günes isiklarindan korunmasi gerekliligi üzerine açiklamalarda bulunan Samet Zili, “Nemini kaybeden saçlar matlasir, hasar görür” diyerek havuç yagi kürü ile saçlari günesin zararli isiklarindan koruma yollarini açikladi.

Samet Zili Açiklamasi 'Günes Isiklarindan Saçlarinizi Koruyun'
Ingiltere’nin baskenti Londra’da kuaför isleten Samet Zili, yaz aylarinda saç bakimi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Zili, “Günesin yaydigi UV isinlari, vücudumuzda biraktigi olumsuz etkiyi saçlarimizda da birakiyor. Saçlarimiz günes isinlarindan dolayi matlasip bakimsiz bir görüntüye bürünüyor. Günesin zararli isinlari saç tellerinin incelmesine yol açiyor. Incelen saç telleri zamanla kirilarak saç kaybina neden olabiliyor. Özelikle boyali saçlar için önemli bir risk olarak görebilecegimiz UV isinlari renk pigmentlerini etkisiz hale getirerek saçlarin solgun ve mat bir sekilde görünmesine neden olacaktir” seklinde konustu.

Saç bakim uzmani Samet Zili, ayrica UV isinlarinin saçtaki protein yapisini bozarak protein kaybina neden olacagini da vurgulayarak, “Saç tellerinde bulunan bu proteinler, saçlarimizin saglikli sekilde görünmesi için oldukça önemlidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta saçlari Günes’in zararli isinlarindan nasil koruyacagimizdir. Saçtaki proteinler, çok fazla günes isinina maruz kalinca azaliyor saçlarimiz da kurumaya, sagliksiz, bakimsiz görünmeye basliyor. Bundan dolayi saçlarimizi, saç rengini korumak için Günes’ten gelen UV isinlarina karsi koruma altina almamiz gerekir” dedi.

Türk kuaför Samet Zili korunmak için bugday yagi, havuç yagi ve hindistan cevizi yagi kullanilmasini tavsiye ediyor. Bunun yaninda sülfatsiz ve köpüksüz sampuan kullanilmasini da tavsiye eden Zili, “Saçlarinizin matlasip incelerek dökülmesini önlemek için evde hazirlayabileceginiz bugday yagi, havuç yagi ve hindistan cevizi yagindan hazirlanan kürleri kullanabilirsiniz. Köpürmeyen sampuanlar, saçlarinin ihtiyaci olan besinleri saç tellerine aktarir ve günes isinlarinin zararli etkilerini saçlarinizdan arindiracaktir. Bu da saçlarinizin parlak görünmesinin yaninda dökülmeye karsi da dirençli bir hale gelmesini saglayacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA