Rektör Prof. Dr. Özaydin Açiklamasi 'Gelecegin Türkiye'sini Sizler Insa Edeceksiniz'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi tarafindan 2020-2021 egitim-ögretim dönemi Mezuniyet Töreni’nde Iktisat, Isletme, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik bölümlerinden lisans egitimlerini tamamlayan 426 ögrenci, kep atarak mezun oldu.

Rektör Prof. Dr. Özaydin Açiklamasi 'Gelecegin Türkiye'sini Sizler Insa Edeceksiniz'
“Türkiye yükselen bir ülkedir “

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen Mezuniyet Töreni’nde konusan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, mezun ögrencilere ögütlerde bulunarak, yükselen Türkiye’yi beraber insa edeceklerinin altini çizdi. Prof. Dr. Özaydin, “Büyükelçi, kaymakam, hakim, is insani olabilirsiniz. Diplomanizi iyi kullanin. Ülkemiz ve bizler için çok önemli insan kaynagisiniz. Kesinlikle karamsar olmayin. Gelecegin Türkiye’sini sizler insa edeceksiniz” dedi.

Programa katilan ögrenci ailelerine tesekkür eden Prof. Dr. Özaydin, genç mezunlarin gelecekte is dünyasina ve kamu bürokrasisine katki saglayacaklarini söyleyerek, ögrencilere bundan sonraki hayatlarinda basarilar diledi.

“Müspet hareket etmeyi temel prensip kabul edin”

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde 61 akademisyenin egitim verdigini belirten Fakülte Dekani Prof. Dr. Yakup Bulut, yeni bölüm ve akademisyenlerle daha da etkin hale gelmeyi hedeflediklerini ifade ettigi konusmasinda, ögrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Mezun olup giderken hocaniz olarak sunu ifade etmek isterim ki, hepinizi çok seviyoruz. Belirlediginiz ve amaçladiginiz hedeflere ulasacaginizi düsünüyoruz. Sizler bu bilinç ve iradeyi gösterecek güçtesiniz. Önünüze belki bir sürü engel çikabilir. Ancak sizler bu engelleri asabileceksiniz. Umutsuzluk asla elinizi tutmasin. Ancak basari merdivenlerinin de eli cebinde çikilamayacagini bilmeniz gerekiyor. Ahlak, adalet, istikamet içinde olmalisiniz. Bunlar sadece birey olarak bizlerin degil toplumun da bizden bekledigi temel degerleridir. Unutmayalim ki, toplumlar yoksulluktan degil ama ahlaksizliktan çökebiliyor. Sizlere tavsiyem her zaman müspet hareket etmeyi temel prensip olarak kabul etmelisiniz. Anlamli ve anlasilir olmalisiniz. Çünkü birbirleriyle çatisanlar hiçbir zaman birbirlerini anlayamazlar ve kazanamazlar. Kazanmak için çalismak ve birbirine katki saglamak gerekiyor. Buradan aldiginiz egitimle her yerde birçok toplumun hastaligi olan cehalet, fakirlik ve gereksiz ihtilaflar sorununa çözüm getirmenizi diliyorum” seklinde konustu.

“Güzel isler basaracagiz”

Mezunlar adina konusan Iktisat Bölümü ögrencisi Kader Kavak ise, pandemi sürecinde kisitli ve zor sartlara ragmen mezuniyet töreni yaparak ögrencilerini unutmayan üniversite yönetimine tesekkür ederek Gaziantep Üniversitesini ve fakültelerini unutmayacaklarini vurguladi. Kader Kavak, “Günümüzün degisen ve gelisen sartlari dikkate alindiginda iktisadin, maliyenin, hukukun, isletmenin, muhasebenin vazgeçilmez birer unsur oldugunu ve yasamimizin her yönünü etkiledigini görmekteyiz. Bu açidan IIBF mezunlari olarak kendimi ve tüm mezun arkadaslarimi sansli olarak gördügümü belirtmek isterim. Ülkemize ve milletimize faydali birer birey olmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Tören, dereceye giren ögrencilere hediye takdimi sonrasinda ögrencilerin hep beraber kep atmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA